Ordu Yorum/Celal Yıldız

1990 yılında Diyarbakır’da şehit olan Ordulu Salih Keskin’in kabrini aydınlatan lambanın elektriğini kestiler. Şehidinin kabrini kendi imkânlarıyla yaptırdığını ve bunun için bankadan kredi çektiğini bildiren şehit babası Mehmet Keskin, “Şehidin kesilen elektrik kadar değeri yok mu?” diye sitem etti. Ordu Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hasan Kaplan’da “Güneydoğu’da millet elektrik parası vermiyor. Burada şehidin elektriği tasarruf için kesiliyor. Bunda düşünülecek şeyler var” dedi.


Kendi imkânlarıyla yaptı


Kabataşlı şehit babası Mehmet Keskin 16 Şubat 1990 yılında Diyarbakır’da şehit edilen oğlu için bankadan kredi çektirerek Kabataş’a bağlı Ilıcak Mahallesi’nde  kabir yaptırdı. Aydınlatma içinse mezara lamba çekti. Geçtiğimiz haftalarda lambanın yanmadığını gören Mehmet Keskin, durumu elektrik şirketine iletti. Şirketi ise elektriği tasarruf için kestiğini, Keskin’in elektriği tekrar açtırması için abone olması gerektiğini bildirdi. Bu durum karşısında yıkılan şehit babası başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı’nı ve yerel yöneticilerden yardım istiyor.


Abone ol elektriği yakalım


Oğlu’nun 16 Şubat 1990’da Diyarbakır’da şehit düştüğünü belirten baba Mehmet Keskin, “Kendi imkanlarımla oğlumun mezarını yaptırdım. Bunun için bankadan kredi çektim. Kredinin borcunu hala ödüyorum. Bayrak dalgalanan oğlumun kabristanındaki elektriğini kestiler. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir şehidin elektrik kadar değeri yok mu? Elektrik kesilince şikayetçi oldum. Bana abone olmam gerektiğini söylediler” şeklinde konuştu.


Kaplan, “Şehit elektriği hak edemiyor mu?”


“Bir şehit mezarı başına elektrik direğini hak edemiyor mu?” diyen Ordu Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hasan Kaplan, “Güneydoğu’dakilerin yarısı elektrik faturası ödemiyor. Kaçak elektrik kullanıyor. Burada şehidin elektriği tasarruf için kesiliyor. Bunda düşünülecek şeyler var. Devletimiz Suriyelilere bakıyor da bizim şehidimizin lambasını yakamıyor mu? Şehidin elektik kadar değeri yok mu?” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi