Vali Seddar Yavuz, TV programında Ordu'da devam eden ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. "Çevreye Uyumlu Sanayiyi, Turizmi, Bilim Şehri Ordu’yu Hep Beraber Çalışıp, Güçlendirmemiz Gerekiyor” diyen Vali Yavuz, Ordu'nun vizyonun turizm olduğunu ve ulaşım yatırımları tamamıyla bitirildiğinde, turizm altyapısının geliştirildiğinde, şehrin ekonomisine çok önemli katkılar yapacağını söyledi. Vali Yavuz yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

 “Ordu Çevre Yolunun ilk etabı ocak ayında hizmete açılacak”

Ordu’da yapımı devam eden ulaşım yatırımları hakkında da bilgiler veren Vali Yavuz, “Karayolları tarafından Ordu’da 30 adet ulaşım projesi uygulanmaktadır. Bu 30 ulaşım projesinin toplam maliyeti 3 milyar TL’dir. Dolaysısıyla bu konuda iyi bir kaynak aldığımızı söyleyebilirim. Ordu Çevre Yolunun ilk etabını, 15 Eylül tarihi itibariyle ulaşıma açmayı planlıyor idik. Karadeniz bölgesindeki heyelanlar, yol yapımında bizim en büyük handikabımızdır. 21,4 km uzunluğundaki Ordu Çevre Yolunun şu anda 10,7 km’lik birinci etabını, çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde yılbaşı itibariyle ulaşıma açmayı planlıyoruz.” diye konuştu.


“Karadeniz-Akdeniz(Dereyolu) Projesi, Ordu’yu uçuracak”

Karadeniz-Adeniz(Dereyolu) projesinin son durumu hakkında da bilgiler veren Vali Yavuz, “Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi de bizim açımızdan son derece önemlidir. Bence, Ordu’yu uçuracak bir projedir. Çünkü, toplamı yaklaşık 900 km. civarında olan projenin, 100 km’lik kısmı ilimiz sınırları içinde yer almaktadır. Bu proje kapsamında da, farklı uzunluklarda toplam 10.194 metre uzunluğunda 24 adet tek tüp tünel yapılıyor. 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük, farkı uzunluklarda toplam 243 metre uzunluğunda 5 adet köprü yapılıyor. Bu projeye de yaklaşık 1 milyar 100 milyon TL civarında kaynak aktarımı yapıldı. Dolayısıyla bu projenin yapımının, Eskişehir’de, Konya’da yol yapar gibi olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Bu projenin yapımında şu anda oldukça iyi durumdayız” şeklinde konuştu.

“Şehir Hastanesi, Ordu’ya sınıf atlatacak projedir”

           
Ordu’ya vizyon katacak projelere önem verdiklerini dile getiren Vali Yavuz, “Şehir hastanesi, Ordu’ya sınıf atlatacak bir projedir. Şehir hastanesi yapıldığında, çevre illerden çok sayıda hastanın Ordu’ya gelebileceğini hepimiz biliyoruz. Hastanelerimizin yatak kapasitesi yeterli olmadığından, hastalarımızı çevre illere gönderiyorsak, şehir hastanesi yapıldığında çevre illerden ilimize hasta gelmeye başlayacaktır. Dolayısıyla şehir hastanesinin, çevre yoluna yakın bir yerde ve doğru lokasyonda yapılması gerekir. O yüzden de yer seçimi konusunda çeşitli eleştireler olabilir. Bunların haklı tarafları da olabilir. Ama Ordu’da yeteri kadar arazi bulunmadığını da biliyoruz. Önemli olan insan sağlıdır,  sağlık hizmeti ne ulaşımın en kolay olmasıdır. Bu yıl sonuna kadar şehir hastanesinin ihalesini yapmayı planlıyoruz. 900 yataklı bir şehir hastanesini şehrimize kazandırarak, hiçbir hastamızın başka illere gitmesine gerek kalmayacak. Tam aksine diğer illerden Ordu’ya hasta gelecektir” diye konuştu.
Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi