Parti binasına delege seçimi için gelenlere konu hakkında CHP ilçe Başkanı Mustafa Kemal ve eski İl Başkanı Hüseyin Avni Şeker tarafından açıklama yapıldı.

Şeker seçim sonrası Ordu İl ve İlçe teşkilatında yaşananları sert ifadelerle eleştirdi.

Şeker, herkesin partisine sahip çıkması gerektiğini birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ve daha da önemlisinin bundan sonraki yapılacak işlerin mutlaka tüzük kurallarına uygun davranılması gerektiğinin altını çizdi.

Şeker, "Bir mağlubiyet varsa Türkiye genelinde vardır ve bunun adresi burası değildir. Bunun adresi genel merkezdir. Onun için biz bu tüzüğe uygun olarak hareket etmek zorundayız. Bir birimizi daha çok kırmadan dökmeden partimize sahip çıkmak zorundayız. Onun için ben seçimlerde maddi manevi emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Parti Meclisi karar verecek

 

"Arkadaşlar il ilçeyi ve beldeyi görevden alabilir. Gerekçeli kararı yazar senin çalışmalarından memnun değilim der görevden alır. Görevden alınma yazısı resmi tebligattan sonra 5 gün içerisinde görevden alınan kurul isterse bir üst menciye MYK ya itiraz eder. MYK da 15 gün içerisinde karara bağlar ve bu karar kesindir. Burada bu güne kadar yapılan işler delege seçimleri yapmak iyi niyetle yapılan işlerdir arkadaşlar görevlerini yapmışlardır.  Kimse art niyet aramasın. Yapmasalar bu sefer de neden delege seçimini genel merkezin tüzük yönetmeliğine göre yapmadın diye suçlayacaklardı. Bu gün anlaşıldı ki bu işin çözüm yeri genel merkez, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi buna karar verecek."

 

Kayyum delege seçimi yapamaz

 

"Arkadaşlarımız bu gün tebligat yapıldıktan sonra kayyuma görevi teslim edecekler. Kayyum da görevini yapacak. Takipçisi olacağız. En ufak bir hukuksuzlukta işlem yaptıklarında ellerimiz yakalarında olacak. Şunu iyi bilin ki kayyum delege seçimi yapamaz. Kayyum 30 gün içerisinde ilçeyi kongreye götürmek mecburiyetindedir. Ama üzüntüm şu, belki cumhuriyet halk partisinin merkez ilçesi kurultay da temsil edilemeyecek. Belki kurultay delegesi eski arkadaşlarımız gidecek belki ordu ili bu kurultaya hiç katılamayacak bu tehlike de var. Bunlara sebep olanlar bunun hesabını verirler yeri geldiğinde. Hiç kimse kaşını karatmasın. Hatalar olabilir. Hatasını anlayan hatasını görüp geri dönerlerse bu bir erdemliliktir. Bunu bekliyorum arkadaşlardan. Herkes bir birini kucaklamak mecburiyetinde. Kimse siyasi geleceği için bizi kullanmaya kalkmasın” dedi.

 

Birilerini bir taraflara taşımaya mecbur değiliz

 

 “Bakın arkadaşlar çok doluyum. Bu ağzımı açarsam çok kişiler bu Ordu'ya giremez. Ama Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği terbiye için bu zamana kadar hep sustum, ama yeter. Omuz başlarımızdaki yaralar halen kabuk bağlamadı. Mecbur değiliz birilerini bir taraflara devamlı taşımaya. Açın partinin önünü gençlere. Neden burada gençler yok?. Onun için bizler akıllı olacağız ve partimize sahip çıkacağız. Kimseyi itmeden kakmadan horlamadan partimize sahip çıkacağız”.

 

Kimse ayak oyunu yapmasın

 

"Bu partinin kapısını kapamaya kimsenin hakkı yok. Genel başkanın bile yok. Onun için herkes aklını başına alsın. Bu bir uyarıdır. Cumhuriyet halk partisinde yetişmiş ve 10 yıla yakın il başkanlığını yapmış biri olarak uyarıyorum artık yeter. Herkes partisine sahip çıksın ama kurallar dahilinde kimse ayak oyunu yapmasın yeter. Hiçbir şeyinden nemalanmadık bu partinin. Sizlerde böylesiniz. Ama hepimiz itildik kakıldık. Neymiş birileri bir yerlere gidecekmiş. Yeter kardeşim gittiniz işte. Bırakın açın partiyi gençler pırıl pırıl insanlar çıkacak bu kongrede sahip çıkacak partiye."
Ordu YORUM/ Hasan Özata/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi