Ordu Yorum/Celal Yıldız

Belediye İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem, günlerdir Orbel önünde bekletilen işçiler hakkında basın açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın, “Biz kimseyi işten çıkarmadık. 4 bin lira ve üzerinde maaş alanlar var, bin 800 lira ve üzerinde maaş talebimizi kabul eden gelsin çalışsın” sözlerini samimi bulmadığını bildiren Yöndem, “Başkan samimi ise biz hemen çalışmaya razıyız” dedi. Selim Yöndem ayrıca konuyla ilgili Enver Yılmaz’ın yanlış bilgilendirildiği aktardı.


“Biz hazırız”


Geçtiğimiz akşam Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın söylemleri üzerine basın bildirisi açıklaması yapma gereksinimi hissettiğini ifade eden Belediye İş Sendikası Başkanı, “Enver Yılmaz: Biz kimseyi işten çıkarmadık. 4 bin lira ve üzerinde maaş alanlar var, bin 800 lira ve üzerinde maaş talebimizi kabul eden gelsin çalışsın dedi. Ben buradan bu çağrıya cevap veriyorum. Sayın Enver Yılmaz, bin 800 lira ile 2 bin 300 lira vereceksiniz işçiler hemen işbaşı yapacak. Buna kimsenin itirazı yok” şeklinde konuştu.


“Enver Yılmaz konuya hakim değil”



Enver Yılmaz’ın işçiler konusunda konuya hakim olmadığını ileri süren Yöndem, “Birileri Enver Yılmaz’ın eline belge veriyor o konuşuyor. Orbel işçilerinin maaş aralığı bin 700 lira ile 2 bin 100 lira arasında. Bunun içinde de devletin verdiği asgari geçim indirimi var. Belediye bu maaşlara 90 lira ile 100 lira civarında daha az ödüyor” ifadelerini kullandı. Selim Yöndem, kamuoyuna yapılan açıklamalarla birlikte işçilerin vatandaşlara karşı düşman ilan edildiğini de bildirdi.


“İşten çıkaracaksanız tazminatını verin”


Belediye’nin amacının bin 700 lira ile 2 bin 100 lira arasında maaş alanların ücretlerini bin 100 liraya indirmek olduğunu savunan Belediye İş Sendikası Başkanı, “Enver Yılmaz sözünde samimiyse arkadaşlar gelip çalışacak. Talebi kabul etmeyenler ne olacak. Etmeyenler elektrik-su faturası yatırmıyor mu, kira vermiyor mu? İşten çıkaracaksanız tazminatını verin. Tazminat verildiği takdirde bir sorun kalmaz” açıklamalarını yaptı.


“Perşembe’ye kadar bekleyeceğiz”



Selim yöndem, “Geçtiğimiz Pazartesi günü Orbel’deki yetkililer işçileri çağırıp konuyla ilgili çalışma yapıldığı, Perşembe günü noter aracılığı ile kendi talep ve isteklerini kabul etmeyen çalışanların iş akitlerinin fesih edildiğine dair gönderileceğini söyledi. Biz ortamı germek istemiyoruz, Perşembe gününe kadar bekleyeceğiz. Bu olumsuzluktan birileri nemalanmasın” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi