DSİ tarafından etkili yağışın başladığı andan itibaren taşkın tehdidi bulunan alanlara iş makinası sevki yapıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu,’ Ünye Cevizdere Irmağı’nda 08.08.2018 de gece yarısı başlayan yağışlarla saat 14.00 da Cevizdere de maksimum debiye çıkılmıştır. Taşkın sahasına acilen idaremizce 3 adet dozer sevk edilerek çalışmalara başlanmıştır.  Bölgeye 2 adet Eks(Beko) , 7 adet kamyon görevlendirmesi daha yapılmış olup idari imkânlarla sedde tanzimi yapılarak taş tahkimat çalışmalarına başlanmıştır. ’dedi.

Ünye Tabakhane Deresi’nde Taşkın sırasında Ünye İlçe merkezinden geçmekte olan Tabakhane deresindeki köprülerin taşkınla gelen ağaçlarla tıkanma ihtimaline karşı 1 adet Eks(Beko) ve 2 adet kamyon sevk edildiğini belirten Genel Müdür Acu, ‘Yağışların devam ettiği 2 gün boyunca bu makinalar hazır bekletilmişti. Yağışların kesilmesi ve su seviyesinin düşmesiyle birlikte Tabakhane deresinin memba yönünde, taşkınla gelen rusubatın temizlenmesi amacıyla makinalı çalışma başlatılmıştır. ‘’dedi.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yamaç sularının ve organize sanayi çevresindeki kuru derelerin taşmasıyla Organize Sanayi Bölgesini akşam saatlerinde su bastığını belirten ACU,’   Aynı akşam bölgeye iş makinaları sevk edilerek arazi sularının derive edilmesi için kuşaklama kanalı açılmıştır. Halen kanal genişletme çalışmaları devam etmektedir.’’dedi.

DSİ Genel Müdürü Acu, ‘Yağışlar sonucu meydana gelen diğer derelerdeki çalışmalar hakkında da açıklamada bulundu.

ACU; ‘Bu kapsamda Çaybaşı İlçesindeki Kurudere’nin taşması sonucu Çaybaşı- İkizce yolu üzerindeki Kurudere köprüsü yıkılmış ve yol trafiğe kapanmıştır. Bölgeye 1 ad. Eks(Beko) ve 2 ad. Kamyon sevk edilerek yıkılan köprünün olduğu kısımda çalışmalara başlanmıştır. Perşembe İlçesi Medreseönü Mahallesi içinden geçmekte olan Kalındeğirmen deresinin taşmasıyla dere boyunca devam eden grup yolu trafiğe kapanmıştır.  Taşkın anında 1 adet Eks(Beko) ve 1 adet Kamyon gönderilerek dere üzerinde tıkanmış menfezler açılmış su seviyesinin düşmesi sonrasında da taşkınla gelen rüsubat temizlenerek taşınmıştır.

İkizce İlçesi Akçay Deresi üzerinde fındık işçilerinin konakladığı alanda 1 adet dozer hazır bekletilmiştir. Suların düşmesiyle beraber söz konusu kısımda bozulan seddelerin yeniden tanzimi için makinalı çalışma başlatılmıştır. Bu çalışmalar yanında münferit olarak 1 adet Eks.(Beko)  ile taşkın bölgesinde muhtelif noktalarda küçük derelerde tıkanan çok sayıda menfeze müdahale edilmiştir. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi