CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal Cumhuriyet dönemine yönelik hakerette bulunan ve “Osmanlının 90 yıllık reklam arası bitti” diyen Ak Parti Milletvekili Tulay Babuşçu’ya sert yanıt verdi.

“Meydanı boş buldular, iyice şaşırdılar” diyen Kemal, “Bu cumhuriyet reklam arası olacak kadar kolay kurulmadı. Bunu söyleyen zavallıların kendileri biraz uzunca süren bir reklam arası olduğunu unutmamalıdır” dedi.

Kemal’in basın açıklaması şöyle “Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları yüzbinlerce şehit verilen bir mücadelenin sonucunda TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ kurdular ve ülkenin saygın ülkeler arasında yer almasını sağlamışlardır. 91 yıldır bu Ülke ayakta duruyorsa bu halkın Cumhuriyete olan bağlılığındandır. Cumhuriyet yönetiminden rahatsız olan ümmetçi zihniyetin düşüncelerinin sağlıklı olmadığı apaçık ortadadır. Meydanı boş bulduğunu sananlar yarın zavallı durumuna düşmeye mahkum olduklarını unutmamalıdır. Vatandaşı tahrik ederek sokaklara dökmeye çalışmak isteniyorsa bu çok tehlikelidir. Yoksa seçimlerde mağdurları oynamanın bir yolu da budur denilmek mi isteniyor. Tarihte 16 Türk devleti kurulduğu bu gün sarayda asker kıyafetleri ile gösterilmekte ve bazı şeyler hatırlatılmaya çalışılmaktadır. Hepsi tamam da bu kadar çok devlet kuruldu, 91 yıl biraz fazla oldu o nedenle bu Cumhuriyeti kaldıralım yeni bir devlet kuralım diye düşünülüyorsa bu düşünce sağlıklı değildir. Kısacası Sayın AKP Milletvekili Tülay BABUŞÇU hanım efendiye diyorum ki Türkiye Cumhuriyeti’ni kaldırmaya senin gücün yetmez. Boşuna heveslenme, seni konuşturanlara da bunları anlatman doğru olur.” Haber Merkezi

                                                                                            

Editör: Haber Merkezi