Altınordu Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen fındık toplantısına katılan Tüm Köy Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra, toplantının tartışmalı geçtiğini belirterek, bir üretici olarak konuşma yapmasının engellenmek istendiğini söyledi.  Sağra; "Tartışmaların ardından toplantıya ara verildi. Basın çıktıktan sonra söz hakkımı yine kullandım. Yapılan tartışma havanda su dövmek biçiminde. Aynı kişiler konuşuyor ama üreticilerin sorunları sürekli büyüyor.” dedi.

 

Herkes konuştu da ne oldu?

 

"Konuşmaktan başka iş yapmıyorlar" diyen Sağra, şöyle devam etti:Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan Bakan Çelik’e, Milletvekili Gündoğdu’dan ziraat odası başkanlarına ve ihracatçılarına kadar herkes konuştu, üretici konuşmadı. Üretici olarak konuşmak istedim şiddetle susturulmak istendim. Sonuçta ‘üreticiye sahip çıkacağız’ dedikçe üretici perişan oldu.”

           

Çözüm var!

 

Sağra, fındıkta yaşanan sıkıntıların giderilebileceğini belirterek, “Amaç sorun çözmekse yapılması gerekenler çok basit. Öncelikle kimden yana olduklarını söylesinler. Üretici lehine düşünmedikten sonra yaşama geçen uygulamalar fındığa ve üreticiye zarar veriyor. Sürekli algı operasyonu yapıyorlar. Neymiş efendim, lisanslı depo tek çare imiş. Kimi kandırıyorlar. Lisanlı depo zurnanın son deliğidir. Var mısınız kooperatifleri ve üreticiyi zor duruma sokan 4572 sayılı birlikleri işlevsizleştiren ve devlet desteğini ortadan kaldıran yasayı değiştirmeye? Serbest piyasa olduğu sürece üretici zarar eder. Tekelleşmenin önüne geçmek için bu yasanın kaldırılması ya da değiştirilmesi gerekir. Konuşmadan başka iş yapmayanlar yarın tekellerin sözleşmeli tarım dayatmaları karşısında da aynı ortaoyunu devam ettirecekler ama üreticiler ve örgütü Tüm Köy Sen olarak susmayacağız. Zorlamalar, yasaklar, engellemelerle sesimizi kesemeyecekler.” diye konuştu. Haber Merkezi

                             

Editör: Haber Merkezi