24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, ulusal kalkınmamızın temel dayanağı olan eğitim ve öğretim faaliyeti, siz değerli öğretmenlerimizin bilgeliği, fedakârlığı, hiç eksilmeyen millet ve insan sevgisiyle gelişip güçlenmektedir.
Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir.
Öğretmenlerimizin yeni nesilleri yaşama hazırlama konusunda gösterdiği sorumluluk ve çok yönlü becerileri, milletimizin kendi geleceğine duyduğu yüksek güvenin temel nedenidir.
Bu vesile ile ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi