Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

2014-2015 Balık sezonu açıldı ama tezgâhlar boş kaldı. 1 Eylül gecesi saat 12.00 itibariyle ağlarını Karadeniz’in serin sularına bırakan balıkçılar umduklarını bulamadı. Büyük ümitlerle denize açılan balıkçı tekneleri dün sabaha karşı karaya geldi ama beklentileri gerçekleşmedi. İlk günkü avda balık azlığı nedeniyle çoğu balıkçı tezgâhları boş kaldı. Balık satışı yapan esnaflarda balık azlığından yakındı.

Güldüren, “Yem olursa balık ortaya çıkar”
Şuan yakalanan balıkların küçük teknelerle avlandığı için az olduğunu ifade eden Balıkçı Ayhan Güldüren, “Balık dipte yani av sahasında değil. Yem olursa balık ortaya çıkar. O zamanda büyük kayıklar rahatça avlanır. Şuan tezgâhlarda balık olmayışının nedeni bu. Avlanma istediğimiz gibi olursa balık hem bol olur hem ucuz” ifadelerini kullandı. Tezgâhındaki balık fiyatlarını da aktaran Güldüren, “Palamut’un çifti 15 TL, İstavrit’in kilosu 12 lira, Barbun’un kilosu 20 TL” dedi.  Fiyatların yüksek olmasından dolayı satışların durgun olduğunu belirten Ayhan Güldüren, ilerleyen dönemlere doğru çeşidin bollaşacağını sözlerine ekledi. 

Türkmen, “Tezgâh boş kalmasın diye havuz balık çeşitlerimiz mevcut”
 Tezgâhında yeni sezon balıklarından sadece Palamut’un olduğuna dikkat çeken Balıkçı Cemil Türkmen, “Gırgır dün gece sadece 30 kasa istavrit tuttu. 30 manav olduğu için hisselerimize birer kasa düştü. Vatandaşlardan taze balıklara ilgi var ama görüldüğü üzere çeşit yok. Tezgâh boş kalmasın diye havuz balık çeşitlerimiz mevcut. Şimdi Barbun ve İstavrit’in tezgahta olması gerekirdi” açıklamalarını yaptı. Palamut’un iki boy olduğunu ve tane fiyatlarının 7 lira ile 15 lira olduğunu bildiren Türkmen, “Levrek-Çipura 18 lira, Kefal 10 lira, Mezgit ve İstavrit olsaydı 15 lira olurdu” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi