Ordu Yorum / Celal Yıldız
Altınordu'daki Halk Bankası önünde sıra bekleyen 80 yaşındaki Yaşar Aktürk aşırı sıcaklar yüzünden fenalaştı. Tansiyonu düşen Aktürk, ambulansların tamamının dolu olması yüzünden sivil bir araçla hastaneye kaldırıldı.

Aşırı sıcakların etkisi altında bulunan Türkiye'de günden güne termometredeki sıcaklıklar artıyor. Ordu'da da nemin etkisiyle birlikte hissedilen hava tahmini yaklaşık 35 derece. Altınordu'ya bağlı Düz Mahalle'de bulunan Halk Bankası önünde sıra bekleyen 80 yaşındaki Yaşar Aktürk fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp ve tansiyon hastası olduğu öğrenilen Aktürk, şehirdeki bütün ambulansların dolu olmasından dolayı hastayene sivil bir araçla götürüldü.

Hastaneye götürülen araca ceza yazılıyordu !
Tansiyonu düşen Yaşar Aktürk'e ilk müdahale banka önünde bekleyen vatandaşlar ve torunu tarafından yapıldı. 112 Acil Servisi arayan duyarlı bir vatandaş ambulansların hepsinin dolu olduğunu söyleyince Aktürk bir süre ambulans beklemek zorunda kaldı. 15 dakika boyunca ambulans gelmeyince 80 yaşındaki Aktürk sivil araçla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye gitmek için Hükümet Caddesi'ne aracını park eden sürücüye ceza yazmak isteyen trafik polisine durum anlatılınca polis memuru ceza yazmaktan vazgeçti.

Trafik ambulansları zorluyor
Yaz mevsimi gelince Ordu trafiğinin bir hayli yoğun olması yüzünden şehirdeki ambulanslar bir hayli zorlanıyor. Şehirler arası trafik kuyruğu Kumbaşı'ndan Cumhuriyet Mahallesi'ne kadar sıkışık olduğundan ambulansların acil vakalara ulaşmaları ve hastaneye yetişme süreleri uzuyor. Bu da Ordu'nun biran önce çevre yoluna ihtiyacı olduğunu gösteriyor.




Editör: Haber Merkezi