Ordu Barosu Kadın Komisyonu Başkanlığı, Pendik'te 14 Haziran'da bir genç kızın yolcu olarak bulunduğu minibüste, giyimden dolayı  bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kalması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamada şöyle denildi: "Bizler Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, kadına karşı her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Bir kadının sırf giyimi yüzünden hakarete uğraması, şiddete maruz kalması asla sessiz kalınacak bir durum değildir. Sayın savcılık tarafından her ne kadar tutuklama gerçekleşse de, bunun saldırganın gerçekleştirdiği hakaret ve darp olayı yüzünden değil de, başka bir kesinleşmiş suçtan dolayı yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır.

 

Bu tür olayların münferit olaylar olarak kabul edilip, birilerinin kendi iç benliklerindeki çağdışı zihniyetleri, dini duygularla, içinde bulunulan kutsal aylarla ya da halkın kutsal duygularını istismar ederek yansıtması ve bunun bazı çevrelerce desteklenmesi de asla kabul edilemez.

 

Bugün Melisa Sağlam, dün Ayşegül Terzi ve yarın belki başkalarının, sırf giyim tarzı birilerinin düşünce tarzına göre olmadığı ya da birilerini rahatsız ettiği için, şiddete maruz kalması; bu olaya maruz kalmasının onun giyim biçiminden kaynaklandığının düşünülmesi, ya da başka şiddet olaylarının da kadının giyim tarzı, sokakta bulunduğu saat ve yer ile ilişkilendirilmesi; insan hak ve özgürlüklerine vurulan bir prangadır. Buna karşı olan tüm saldırıları şiddetle kınar ve her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı önemle belirtiriz." Haber Merkezi

 

  

 

Editör: Haber Merkezi