Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·     Şehir stadyumunun Durugöl Mahallesi’ne yapılacak olmasını değerlendiren Şehir Plancıları Ordu Temsilcisi Birol Yılmaz, bu bölgeye yapılacak stadyumun ilerleyen yıllarda çok fazla sorun teşkil etmeyeceğini düşüncesini paylaştı.

Altınordu’daki Kentsel dönüşüm nedeniyle 19 Eylül Stadyumu’nun yıkılacak olması ve şehir stadının Durugöl Mahallesi’ndeki spor tesislerinin olduğu yere yapılmasını değerlendiren Şehir Plancıları Ordu Temsilcisi Birol Yılmaz, stadyumun ilerleyen yıllarda o bölge için çok fazla sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. “Durugöl, yıllar öncesindeki imar planında spor tesislerinin yapılacağı yer olarak ayrılmıştı” diyen Yılmaz konunun yinede iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

“Mevcut stadyumun yeri çok yanlış”

Mevcut stadyumun yerinin yanlış olduğunu söyleyen Birol Yılmaz, “Kent merkezinde stadyum olmaz. Ordu’daki stadyumda şehrin tam göbeğinde. Bana göre stadyumun yeri son derece yanlış. Oranın yıkılıp meydan olarak değerlendirilmesi çok doğru bir karar. Şehrin böyle bir şeye ihtiyaca vardı” açıklamalarını yaptı.

 “İlerde sorun yaratmaz”

“Stadyum yapılacak yerde çok fazla konut yoğunluğu yok” diyen Şehir Plancısı Uzmanı, “O bölgeye stadyum yapılmasının ilerleyen yıllarda sorun yaratacağını düşünmüyorum. Spor tesisi alanı demek stadyum demek midir bilemiyorum.  Stadyumun orada doğuracak olduğu yoğunluk, stadyumun kapasitesi iyi analiz edilmeli” ifadelerini kullandı.  

“Yıllar öncesinden belliydi”

Yeni stadyumun yeriyle ilgili olarak kamuoyunda bu zamana kadar bir tartışma olmadığına dikkat çeken Yılmaz, “Zaten stadyumun oraya yapılacak olmasına kadar verilmiş. Bu saatten sonra konuşmak bir fayda sağlamaz. Durugöl, yıllar öncesindeki imar planında spor tesislerinin yapılacağı yer olarak ayrılmıştı. Bu yüzden yer olarak tartışma yaşanmadı” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi