Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ülkelerin artık sınır kavramını ortadan kaldırması gerektiğini savunan CHP İl Başkanı Osman Güngör, sınırların kalkmasıyla ülkelerin refah seviyelerinin artacağını bildirdi. Dünya’daki çoğu ülkenin sınırların kalkması için politika ürettiğini belirten Güngör, Türkiye’nin zamanında bunu Suriye ile başardığını fakat dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikaları yüzünden bunun son bulduğunun altını çizdi. Sınır kavramının kalkmasını ama vatandaşların kimliklerini kaybetmemesini isteyen CHP’li Güngör, Türkiye’nin ilerleyen yıllarda Ortadoğu politikaları yüzünden sıkıntıya gireceğini ileri sürdü.


“Türkiye sıkıntı çekecek”


Türkiye’nin Ortadoğu politikaları yüzünden ilerleyen yıllarda sıkıntı çekeceğini bildiren CHP İl Başkanı, “Önümüzdeki süreçte Ortadoğu’daki uluslar arası emperyal güçlerin hedefleri doğrultusunda yeni senaryolar gerçekleşecek. Bu senaryoların bir kısmı tutuyor, bir kısmı tutmuyor. Türkiye önümüzdeki yıllarda Ortadoğu politikaları yüzünden sıkıntı çekecek” ifadelerini kullandı.


“Sınırlar ortadan kalksın”


Sınır politikasının artık kalkması gerektiğini savunan Güngör, “Dünya’daki tüm modern devletler artık sınır kavramını yok sayıyor, kendi sınırlarını bile kaldırıyorlar ve buna göre politika üretiyor. Sınırlarını kaldıran devletlerin refah seviyeler daha yüksek. Daha huzurlu yaşıyorlar. Bunun en basit örneği Avrupa Birliği. Yugoslavya 6’ya bölündü ve neredeyse her şehirde bir devlet kuruldu. Oraya yapılan yatırımlar bölünme yüzünden yok oldu. Oradaki insanlar kendilerini kafese girmiş gibi hissediyor” şeklinde konuştu.


“Biz bunu Suriye ile sağlamıştık ama…”


Dünya’nın her yerinde sınırların ortadan kalkmasına yönelik eylemler olduğunu kaydeden Osman Güngör, “Türkiye olarak bunu Suriye ile ballatmıştık. Her nedense bu şimdiki Cumhurbaşkanı’nın politikaları yüzünden son buldu. İki ülke arasındaki gidiş gelişler ekonomiyi canlandırmıştı. İnsan ilişkileri daha sıcak hale gelmişti. Ama bu bir anda kesintiye uğradı” diye konuştu.


“Sınır kalksın kimlikler korunsun”


Sınırların kalkmasının bütün vatandaşların yararına olacağını belirten CHP’li Güngör, “Sınırlar kalkarken herkes kimliğini korumak zorunda. Türkiye’nin komşularıyla beraber sınırsız yaşayabilmesini istiyorum. Vatandaşların sadece kimlikleri olsun. Refah seviyesi ancak sınırların kalkmasıyla sağlanır” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi