Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, “İktidar işçi ve üretici köylüyü yoksullaştırırken zora düşen şirketleri kurtarma operasyonuna hazırlanıyor. Maliye Bakanlığına şirketlere ortak olma hakkının başka anlamı yok.” diyerek eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’in “Ya şirketler tarım yapacak ya da köylüler şirketleşecek” sözünü anımsatarak şunları söyledi:

 “ Devlet don mu diker” denerek fabrikaların, mülklerin satılmasıyla özelleştirmeleri yaşadık. Devlet üretim alanında olmaz, dediler. İşçi ve üretici köylüyü, emekliyi yerli ve yabancı sermayeye teslim ettiler. Bu da yetmiyor, zarar eden yerli ve yabancı şirketlere hizmet etmek için bakanlığı şirketlere ortak yapıyorlar. Yani halkın fabrikalarını, mülklerini şirketlere sattıkları yetmiyormuş gibi şimdi de paraları aktarmak istiyorlar”

            Fabrikalardan sonra sıra arazilerde

            Turan, açıklamasında sıranın tarım alanına geleceğini belirterek, “Önceden söylediği gibi köylüler şirketleşemeyeceklerine göre tarım arazileri, şirketlere teslim edilerek tarım işini yerli ve yabancı şirketlere teslim edecekler. Fındık, tütün, zeytin, buğday, kayısı ilk uygulama alanları olacak. Yabancı ve yerli tarım ve gıda şirketleri ülkenin tüm tarım bölgelerini örümcek ağı gibi kaplıyor. İktidar da kapitalizmin kurallarını en iyi biçimde uygulayarak ülkenin tüm değerlerini tekellere devrediyor. Fındık üreticileri bunu en yakından yaşıyor. Maliyetinin 16.5 TL olan fındığın tavan fiyatının 16.5 olarak açıklamasının başka bir anlamı yok. Hükümet, üretici köylüleri üretimden uzaklaştırarak toprağı ve ürünü tarım ve gıda şirketlerine teslim etmek istiyor.” dedi. Haber Merkezi

           

Editör: Haber Merkezi