Hafta sonu Ordu 1.Amatör Lig’de Ünye Cevizdere Tesisleri’nde orta hakem olarak görev yapan Süper Lig yardımcı hakemi Samet Çavuş’un verdiği kararlar oldukça tartışılmıştı. Maçın sonrasında ise gözler Samet Çavuş’un kırmızı kart çıkardığı 3 futbolcuya verilecek cezalara çevrildi.
Karşılaşmada Orduspor’dan Şirin Furkan Işık’ı direkt kırmızı kart ile oyundan atan Samet Çavuş, Evren Dönmez ve Oğuz Yılmaz’ı ise yardımcı hakemlerin uyarıları sonrasında ikinci sarı kartla oyun dışı bırakmıştı. Samet Çavuş, Orduspor yöneticisi Mahir Akdere’yi de oyundan atarken, ona gelecek hak mahrumiyeti cezası da bekleniyor.
Hakemlerin maç sonrasında raporlarına ne yazıldığı bilinmezken, Şirin Furkan Işık, Evren Dönmez, Oğuz Yılmaz ve Mahir Akdere ise yaşananlarla ilgili savunmalarını verdi.

Nasıl kırmızı kart görmüşlerdi ?
Maçın 77.dakikasında rakibi ile ikili mücadeleye giren Şirin Furkan rakibinden aldığı sert müdahale sonrasında küfür ettiği gerekçesiyle direkt kırmızı kart sonrasında oyundan atılmıştı. Evren Dönmez ise 80.dakikada topsuz alanda yan hakemin iddiasına göre rakibine şamar attığı için oyun dışı kalmıştı. Ancak Evren Dönmez ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Oğuz Yılmaz ise rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yan hakemin ısrarlı bayrağı sonrasında gördüğü ikinci kart ile oyundan atılmıştı.
İşte futbolcuların alacağı muhtemel cezalar
Orduspor’da direkt kırmızı kart gören Şirin Furkan’ın 3 ile 4 maç ceza alması beklenirken, ikinci sarı kart ile oyun dışı kalan Evren Dönmez ve Oğuz Yılmaz’a ise 1 maç gelmesi bekleniyor. Yine de AFDK, karşılaşmanın hakeminin raporu ve futbolcuların savunmalarını inceledikten sonra kesin kararı verecek.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi