23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güzelordu Meliha Lütfü Türkmen İlkokulu öğretmeni Hamit Biçer ve dördüncü sınıf öğrencileri Berfin Pala, Elif Özgü Bektaş, Elif Naz İmamoğlu ve İrem Korkmaz Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş’ı makamında ziyaret etti.

 

Öğrencilerle makamında bir süre sohbet eden Oda Başkanı Bahadır Baş, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Oda Başkanı Bahadır Baş;” "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir." diyen Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu güzel bayram hepimizin yaşatması gereken bir değerdir. Bu bayram genç Cumhuriyetin kimsesi yetim çocuklarını unutmamak adına ortaya çıkmış bir düşüncedir. Yani kimsesizlerin kimsesi olma anlayışının soncudur. Ve çocuğa verilen değer ve önem bakımından dünyada tel bayramdır. Bizlere bu bayramı hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve ülkemiz için şehit olanları bu gün vesilesi ile rahmet ile anıyorum.” Dedi. Ziyaret sırasında Oda Başkanı Bahadır Baş, koltuğunu Güzelordu Meliha Lütfü Türkmen İlkokulu öğrencisi Ayşe Zümra Keskin’e devretti. Oda tarihinde ilk bayan başkan görev yapmış oldu. Öğrenci ve Oda Başkanı Ayşe Zümra Keskin, ilk olarak çocukların ve halkın bayramını kutlayarak, Oda Başkanı Bahadır Baş’a teşekkürlerini iletti. Konuşmasının devamında ‘‘Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını 23 Nisan vesilesiyle ziyaret ediyoruz. Muhasebeciler Odası Anayasanın 135.maddesine göre kanunla kurulmuş bir meslek odasıdır. Odaların bir başka özelliği de sivil toplum örgütü olmalarıdır. Bugün Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı olarak belirtmek isterim ki odamız 360 üyesi 40 stajyeri ile 400 kişilik bir muhasebe ailesidir. Muhasebeciler, mali müşavirler, mükellef ile vergi idaresi arasında köprü görevi görmektedirler. Bütçenin en önemli gelir kalemi olan verginin toplanmasında en önemli yük muhasebecilerin omuzlarındadır. Muhasebeciler ekonominin görünmeyen kahramanlarıdır. Bugün muhasebeci, mali müşavirlerin pek çok sorunu olmakla birlikte en önemlilerinden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlar öncelikle beyanname verme sürelerinin meslek mensuplarının talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir. Beyanname gönderme yetkisi sadece muhasebecilerde olmalıdır. Ve en önemli sorunu olan tahsilat sorunu çözülmelidir.” dedi.

 

Ziyarete gelen öğrenciler ve muhasebeci mali müşavirlerin çocukları oda tarafından hazırlanan Atatürk’ün hayatı ve 23 Nisan konulu video izlediler. Etkinliğe katılan bütün çocuklara Oda Başkanı Bahadır Baş, eğitim hayatlarında başarılar dileyerek çocuklar için hazırlanmış Yazar Hakan Atalay’ın  Nutuk kitabını hediye etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi