Cep yakan fiyat artışıyla et tüketicilerin neredeyse hiç ulaşamadıkları bir gıda haline geldi. Et fiyatları kolay kolay değişmez diyen Kasap Ali Eren; “Köydeki vatandaşlarımız bile artık ihtiyaçlarını haftada bir gelip şehirlerden karşılıyor. Yumurtasını, yoğurdunu alıp köye çıkıyor. Köylerde hayvancılık yok denilecek kadar az. Bu yüzden etin bu kadar pahallı olması normal. Hayvancılık teşvik edilir bir duruma gelmeli.” dedi.

“Fiyatlar hiç düşmüyor”

 “Dünyanın en pahallı etini tüketiyoruz” diyen Kasap Eren; “Kırmızı et tüketimini arttırmak için etin fiyatını mutlaka düşürmek gerekiyor. Bunun yolları da mevcut. Son günlerde çıkan tavukta arsenik söylentisi nedeniyle vatandaş ucuz olan tavuk etini almaya da çekinir oldu. İnsanlarımız artık ne et ne de tavuk yiyebiliyor. Vatandaşın sofrası gittikçe fakirleşiyor.” diye konuştu.

“İthal et şart”

İthal etin şart olduğunu belirten Eren, şöyle devam etti; “Şu anda bir kilo kıyma ve kuşbaşı 40 TL, kemikli etin kilosu ise 32 TL. Asgari ücretlinin haftada 2 kez alıp tüketmesi mümkün değil. Et ithali mutlaka yapılmalı ve köylümüz hayvancılık yapmaya teşvik edilmeli. Yoksa dünyanın en pahallı etini yemeye devam ederiz.” Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi