Ordu İl Sağlık Müdürlüğünce yetkilendirilen Bilginer İlkyardım Eğitim Merkezi eğitmenleri, bünyelerinde bulunan ilkyardımcılara OED eğitimi düzenleyerek bir ilke imza attı.

Halk arasında şok cihazı olarak bilinen OED’ nin kalabalık yerlerde özellikle alışveriş merkezleri, havaalanları, büyük iş merkezlerinde kullanılması planlanmakta ve hastanın geri döndürülebilirliğin arttırılması hedefleniyor. Özellikle uluslararası alanda ilkyardımda  ciddi yeri olan OED cihazının Türkiye’de de yaygınlaştırılması ve eğitimlerinin arttırılması beklenmektedir.

Kurumun müdürü Prm. Yavuz Ahmet Demirören; “Kalp durmalarında ve ciddi ritim bozukluklarında özellikle ilkyardımcıların, sağlık ekibi olay yerine gelene kadar yaptığı müdahalenin etkinliğini arttırmak hastaların geri dönme oranını yükseltmek amacıyla bu cihazın kullanma eğitimlerini yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Yalnızca yapılan Temel Yaşam Desteği OED eşliğinde yapıldığında etkinliği ciddi oranda artmaktadır ve hastanın yaşama dönme ihtimali artmaktadır. Yaklaşık iki senedir uluslararası standartlarda ve global alanda OED eğitimi düzenlemekte idik.  Türkiye Sağlık Bakanlığı prosedürlerinin tamamlanmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalandırma ile OED ve İlkyardım eğitimlerimizi de sürdüreceğiz. Halk arasında bu eğitimi almış olanlar hepimizin yardımına koşacaklar ve bu cihazların sahada arttırılmasıyla ilkyardım uluslararası standartlara kavuşmuş olacaktır.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi