Bölgemizde ve şehrimizde görülen afet niteliğindeki aşırı yağışlara karşı tüm imkanlarını seferber eden Altınordu Belediyesi gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları, yağış öncesi aldığı önleyici tedbirler ve yağış anında gerçekleştirdiği etkili müdahaleler ile sel afetinin en az hasarla atlatılmasını sağladı.

‘Temiz Şehir Altınordu’ parolasıyla kent temizliği konusunda yaptığı çalışmalarla her kesimin takdirini toplayan Altınordu Belediyesi, aşırı yağışların ardından selin izlerini silmek için şehirde seferberlik başlattı. Yapılan çalışmayla şehrin tüm sokak cadde ve bulvarları önce süpürülüyor sonra yıkanıp dezenfekte ediliyor.

Aşırı yağışlar sırasında şehirde bazı noktalarda biriken yağmur suları herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ekiplerimizce tahliye edildi. Kırsal mahallelerde sel felaketinden kaynaklı yaşanan uçuk ve heyelanlara Altınordu Belediyesi ekiplerince yapılan müdahale ile ulaşımda aksamaya izin verilmedi.

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmayla bir yandan sel sularıyla biriken çöpler süpürülüyor, molozlar kaldırılıyor diğer yandan süpürülen cadde ve sokaklar çevreye ve doğaya zararsız dezenfektan içerikli özel solisyonlarla dezenfekte ediliyor.

Ayrıca konutlarını ve iş yerlerini su basan vatandaşların ev ve işyerleri de Altınordu Belediyesi ekiplerince yıkanıp dezenfekte ediliyor.

Yapılan çalışmalarla hem şehirde çevre ve görüntü kirliliğine hem de toplum sağlığını tehdit edebilecek olumsuzluklara izin verilmiyor. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi