Coşkun Yüce / Ordu Yorum / Özel Haber

Ordu Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Üzüm, cadde ve sokakları işgal eden seyyar satıcılar ve büyük marketlerin önünde ki sebze tezgâhlarının kaldırılması konusunda net konuştu.

Başkan Cengiz Üzümle cumartesi pazarında yaptığımız görüşmede, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz Üzüm, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile görüştüğünü cadde ve sokakları işgal eden seyyar satıcıların ve büyük marketlerin önünde ki sebze ve meyve tezgâhlarının en kısa sürede kaldırılacağını belirtti. Cengiz Üzüm özetle şunlara değindi:

“Seyyar satıcıları kaldıracağız.”

“Başkanımız Engin Tekintaş ile bu konuyu görüştük. Belediye içinde ki yapılanmanın tamamlanmasından sonra en kısa sürede; seyyar satıcıları Ordu caddelerinden, sokaklarından kaldıracağız. Bu konu bizim için çok önemli. Allah razı olsun. Başkanımız Tekintaş gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi. Ayrıca süper marketlerin önünde ki kaldırımı işgal eden sebze ve meyve tezgâhlarının marketlerin içine, reyona taşınması içinde bir çalışma içerisindeyiz.” İfadelerini kullandı.

“Köylümüz için bir alan oluşturduk.”

Başkan Cengiz Üzüm büyükşehirlerde gördüğümüz Organik Pazar anlayışının Ordu’da en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti. Cengiz Üzüm şunları söyledi:

“Köylü bizim baş tacımız. Marketten aldığımız yoğurtla köyde ki yoğurdun arasında dağlar kadar fark var. Doğal ürünleri desteklemeliyiz. Halkımızı da pazara çekmemiz gerekiyor. Taze sebze ve meyvelerin, doğal ürünlerin yeri pazarlardır. Bizde köylümüz için bir alan oluşturduk. Organik ürünlerin satılmasını en kısa sürede sağlayacağız. Çalışmamız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Don olayının bir etkisi söz konusu değil.”

Son olarak sözlerine erik ve çilekte ki yüksek fiyatının nedenine değinen Cengiz üzüm, “Erik mevsimi olmadığı için fiyatlar yüksek dışarıda ithal ediyoruz. Bundan kaynaklanıyor. Mevsimi geldiğinde inanıyorum ki fiyatlar düşecek. Yaşanan don olayının bir etkisi söz konusu değil. Çilek ise Mersin, Adana yöresinden geldiği için ufak bir yükseliş var. Fakat Ordu’muzun çileği tezgâhlara gelince fiyatlarda gözle görülür bir şekilde düşüş olacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi