Bilindiği gibi Çiftçi kayıt Sistemi başvuruları tüm tarımsal desteklemelerin temelini teşkil etmekte olup, bu başvurular olmaksızın herhangi bir tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmak mümkün olmuyor.

Üreticilerin; 2020 üretim yılı için ilk kez Çiftçi Kayıt sistemi (ÇKS) kaydı yaptırmak veya mevcut ÇKS kaydını güncellemek üzere birinci aşamada Çiftçi Kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı oldukları ve/veya Tarım arazilerinin bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden alacakları Çiftçi Kayıt Formları ile Ziraat Odalarına gitmek suretiyle Çiftçi Belgesi almaları, daha sonra ise beyan ettikleri tarım arazilerinin bulunduğu mahalle muhtarlıklarına onaylattıkları bu formları tekrar İlçe Tarım ve orman Müdürlüklerine makbuz karşılığı teslim ederek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Ordu genelindeki 125 bin civarında çiftçi ve üreticiye de uyarıda bulunularak, başta fındık alan bazlı gelir desteği olmak üzere tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2020 tarihine kadar ÇKS başvurularını yapmaları gerektiği vurgulandı. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi