Ordu’da toplu ulaşımda dönüm noktası olacak ve 2 Şubat 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan projede son hazırlıklar yapılıyor. Yeni sistemin en iyi şekilde uygulanması ve yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı personeli tarafından toplu taşımanın en önemli unsurlarından olan dolmuş esnaflarına yeni sistemin detayları anlatıldı.

Yeni güzergâhlar ve akıllı kart sistemi anlatıldı


Toplantı kapsamında yapılan sunumda, yeni araçların çalışacağı güzergâhlar tek tek gösterilerek sefer saatleriyle ilgili bilgiler verildi. Ordu ilinde dolmuşlarda ilk defa kullanılmaya başlanacak olan akıllı kart sistemi ve araçlarda bulunan akıllı kartın okutulacağı validatör adlı cihazın kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca yeni sistemle beraber uygulamaya girecek olan yönetmelik doğrultusunda, sürücü personelin araç kullanırken dikkat edeceği kurallar hakkında açıklama yapıldı.

Dolmuş esnafı yeni sistemden ümitli


Toplantıya katılan dolmuş esnafları ise Toplu Ulaşım Sistemi için son bir haftaya girdiklerini ve bu anlamda düzenlenen toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek, “Toplu Ulaşım Sistemimizi hayata geçirmek üzere son bir haftaya girdik. Bir taraftan yeni araçlarımız gelmeye devam ederken diğer taraftan da mevzuata dair yapılacak iş ve işlemlerle ilgili çalışmalarımız Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde sürüyor. Sistemin nasıl işleyeceğiyle ilgili Büyükşehir yetkililerimiz tarafından bize bilgi veriliyor. Sistemin en iyi şekilde uygulamaya geçmesi için biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi