Fatsa’nın Ayazlı Mahallesinde, yapımına geçen yıl başlanan 24 derslikli Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Bakanlardan Cavit Çağlar, Ersin Taranoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bazı işadamları ve sanatçılar ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

 “Eğitime Yapılan Yatırım, Dünyanın En Verimli Yatırımıdır”

 Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, modern bir okulu Fatsa’ya kazandırmasından dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Böyle bir eğitim kuruluşuna katkı veren ve dolayısıyla bu okulu Fatsa’ya kazandıran Beşiktaş Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.  Bana, ‘bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun’ diye sorsalar, ‘Türkiye’nin her tarafını okullarla donatırım’ derim. Eskiden kız çocukları okullara gitsin mi? Gitmesin mi? tartışmaları olurdu. Ama çok şükür bugün bütün anneler kız çocuklarının okula gitmesini istiyor ve her anne diyor ki benim çocuğum benden daha iyi yetişsin. Artık bu noktaya geldik “dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Eğitime yapılan yatırım, dünyanın en verimli yatırımıdır. Eğitime harcanan her kuruş, insanlığa harcanmış her kuruş demektir. Sizlerden büyük beklenti ve büyük umutlarımız var. Sizler gibi burada yetişen bugün İstanbul’da Beşiktaş belediye başkanlığı yapan bir arkadaşınız sizi unutmuyor. Bu toprakları, babasını, annesini, atasını unutmuyor. Onların adına okul yaptırıyor. Her çocuğun okula gitmesi, her çocuğun geleceği sorgulaması bizim açımızdan önemli” diye konuştu.

"Hayırseverlerimize örnek olsun”

Okulun yapımını sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Beşiktaş belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Kendisi kendi öz sermayesinden, babasının katkısıyla buraya çok güzel bir okul yaptılar. İnşallah örnek olur başka insanlarımızda bu şekilde güzel eserler yaparlar.” şeklinde konuştu.

"Fatsamıza yakışan bir okul"

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Değerli Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Murat Hazinedar, kıymetli valideleri merhum İlhan hanım adına yaptırmış olduğu okul, Ordu’da ve Fatsa’da eğitim açığının önemli bir kısmını da karşılayacak mahiyettedir. Zira, Ordu ilimiz, Ünye, Fatsa, Altınordu ilçemiz devamlı nüfus alan ve eğitim anlamında derslik ve sınıf ihtiyacı yoğun olan ilçelerimizdir. Bu mahiyette sevgili arkadaşım Murat bey, ailesiyle birlikte kıymetli anneleri adına buraya çok güzel bir değer katmışlardır.” dedi.

"İmkanları, Bölgemiz İçin Kullandım”

Okulun yapımını gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da törende yaptığı konuşmada, “Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Herkesin ailesi önemlidir, değerlidir. Milliyetçilik ailede başlar, komşuda, mahallede, ilçede, ilinde devam eder. Ben rahmetli annemden bunu öğrendim. Özgürlükçü olmayı, değerlere saygıyı öğrendim. Birbirimizi sevmek ve sevginin gereğini yaparak her türlü zorluğu aşabiliriz. Sevgili öğrenciler, her zaman sorgulayıcı olun, her zaman birbirinizin değerlerine saygılı olun. Cumhuriyetimizin geçtiği bu sıratı aşmanın yolu, birbirinizin elinden tutmaktır. Birbirimizin elinden tutmanın yolu da millete hizmettir. Bir iş adamı olarak Allah’ın bana verdiği bu imkanları, bu bölgenin de evladı olarak her yere kullandım. Kendi ailem adına beni ben yapan en büyük değerim rahmetli annem adına yaptırdığım okulun açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılış törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar ve diğer protokol mensupları ile birlikte kestiler. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi