Yenimahalle de kurulan Cumartesi pazarına giden Adıgüzel burada Pazar esnafı ve vatandaşlarla buluştu. Kent sakinleri tarafından yakın ilgiyle karşılanan CHP adayı Dr. Mustafa Adıgüzel burada şikayetleri dinledi ve parti politikalarını anlattı.

Okul bahçesine kurulan Pazar yerinden Altınordu Belediyesi tarafından işgaliye parası alındığı şikayeti iletilen Adıgüzel, hizmet verilmeden alınan verginin yanlış olduğunu dile getirdi. Adıgüzel; “Altınordu Belediyesiyle ilgisi olmaması ve belediyenin bir hizmet vermemesine rağmen para alınıyor bu resmen haraçtır” dedi.

           

“Sağlıkta problemleri çözeceğiz”

CHP Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Adıgüzel daha sonra KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından düzenlenen “2015 Seçimlerine Doğru Türkiye’nin Sağlık Sorunları” konulu panele katıldı. Adıgüzel konuşmasında; “Sağlıkta sistem sıralı ve paralı bir hale dönüştürüldü. Hizmet veren doktor sayısı arttı ama sorunlar daha fazla arttı. Hasta sayıları kaça katlandığını görüyoruz. Demek ki bir sorun var ya çok hasat olup, biz önleyici sağlık hizmetlerini yapamıyoruz, ya da insanlar sorunlarını çözemiyor. Biz bundan sonra sağlık sisteminde yasal düzenlemeler yaparken ve sahada uygularken kesinlikle çalışanlar ve onların meslek örgütleriyle birlikte yapacağız. Her alanda katkı payını kaldıracağız. İlaçta da, hastane hizmetlerinde de. Hastaneleri ticarethane olmaktan çıkaracağız ve vatandaşların standart alması gereken hizmetleri almasını sağlayacağız. Sağlık hizmetlerinin niteliği artırılırken, sağlık çalışanlarının, güvenceli şekilde çalışabilmesi için tüm önlemler alınacak, tüm personelin özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilecektir” ifadelerinde yer verdi.

 

Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi