Yapımının üzerinden henüz 1 sene geçmemesine rağmen borcundan dolayı mülkiyeti el değiştiren Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Spor Tesisleri’nde yeni tartışma konusu mülkiyet ! Ordu Valisi Seddar Yavuz’un ‘Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarına karşılık Karşıyaka Tesisleri’nin mülkiyetini devraldık. Biliyorsunuz oranın alanı belediyeye aitti. Biz daha sonra kamu borçlarıyla birlikte orayı mülkiyetiyle devraldık. Karşıyaka’daki tüm tesislerin tamamıyla mülkiyeti şuanda Valiliğimizde’ açıklamasından sonra gözler Belediye’ye çevrildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımı kapsamında 2017 yılının Kasım ayında faaliyete giren Karşıyaka Fatih Sultan Mehmet Spor Tesisleri, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarına karşılık Ordu Valiliği’nin sorumluluğuna geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden henüz açıklama gelmemesi kafaları karıştırdı. Konu ile ilgili Vali Seddar Yavuz’un yaptığı toplantıda ASFK Başkanı Mustafa Kılıç ile Vali Seddar Yavuz arasında ufak bir anlaşmazlık olurken, Valilik haricinde resmi açıklama henüz yapılmadı.

Karadeniz Bölgesi’nde örnek gösterilen Karşıyaka’daki futbol tesisi, henüz açılmasının üzerinden 1 yıl bile geçmeden borcu ile gündeme gelerek yine örnek oldu. Geçen sezon Ordu Büyükşehir Belediyesi birlikte ortak olarak haraket eden Ordu ASFK’nın yeni sezondaki hamleleri ise merakla bekleniyor.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi