Toplantıya Oda Başkanı Bahadır Baş, Ünye İİBF Dekanı Porf.Dr. Gürol Özcüre, Oda Başkan Yrd. Orhan Murat Gür, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, Tesmer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, Tesmer Yönetim Kurulu Sekreteri Mert Yüksel, Tesmer Yönetim Kurulu Saymanı Ayşegül Çelenk, Ünye İibf Öğretim Üyeleri Doç Dr. Nedim Dikmen Ve Doç. Dr. Hakan Yazarkan ile Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 53 stajyer katıldı. 

Bilgilendirme toplantısının açış konuşmasından Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; “Öncelikle şunu ifade etmeliyim bu tezsiz yüksek lisans programının açılması için 2006 yılından bu yana 14 yıldır oda olarak çok mücadele ettik. İşletme tezsiz yüksek lisans programına ihtiyaç olduğunu bunun biz mali müşavirler için çok önemli olduğunu her yerde her yetkiliye ifade ettik. Ama gerçekleştirememiştik. Bugün sayın Prof. Dr. Gürol Özcüre bize bu müjdeyi verdi. Bu programın gerçekleşmesinden çok memnunuz.  Bu yüksek lisans programı stajyerlerimize yeni bir vizyon kazandıracaktır.”

“Mesleğimizde pek çok değişiyor”

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; “Hepimiz staj yaptık bu aşamalardan geçtik ve stajın önemini çok iyi biliyoruz, Ordu Mali Müşavirler Odasının stajyerlerinin çok büyük sorunlar ile karşılaşmadığını önemli sıkıntılar çekmediğini de biliyorum, bütün stajyerlerimizi oda sekreterimiz Ender Sönmez ile birlikte tek tek yakından takip ediyoruz. Mesleğimizde pek çok değişiyor. Kayıt girmeyi iş sayan bir anlayışı kolay olmasa da terk ediyoruz. Şimdi işletmelerin finansal tablolarını okuyan yorumlayan ve analiz eden yeni bir dönem bizi bekliyor.  Bu değişime ayak uyduranlar mesleği daha kolay yapabilecek. Uyduramayanlar ise önemli zorluklarla karşılaşacaktır.  Bugün bizlerin uzun yıllar açılması için mücadele ettiğimiz tezsiz yüksek lisans programının tanıtımını yapacağız. Üniversite vizyonu yüksek lisans vizyonu almak çok önemli. Biz yüksek lisansı sadece staj süresini eksilten bir durum olarak düşünmüyoruz. Stajyerlerimizin mesleki bilgi ve birikimine katkı yapacak onların gelişimine katkı yapacak bir süreç olarak düşünüyoruz.  Nazım Hikmet’in bir sözü var “ Ben çiçeklerin samimiyetine inanıyorum diyor, ister tenekeye ekin, ister en pahalı saksıya ekin emeğiniz kadar güzelleşiyor diyor.” Muhasebecilik mesleği de böyle bir meslek, emeğiniz çalışmanız, çabanız kadar bilgili ve başarılı oluyorsunuz. Mesleğinizi güzelleştirebilmek ve işletmelere yol gösterebilmek için yüksek lisans bir fırsat..” Dedi. 

Toplantı sonunda SMMM Yeterlilik sınavında başarılı olup Ordu Mali Müşavirler Odasına kayıt yaptıran 4 meslek mensubuna SMMM ruhsatları takdim edildi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi