Geçen sezonun devre arasında göreve gelen ve göreve geldiği ilk günden bu yana 3 yıllık planlama yaptığı belirten Suat Deniz, görev süresi 1 yıl olmadan istifa ettiğini açıkladı. Orduspor’un sportif anlamda başarılı sonuçlar aldığı dönemde istifa eden Deniz, kulübün resmi hesabından son açıklamalarını yaptı.
Suat Deniz’in açıklamaları şu şekilde:

”Görev geldiğim ilk günden istifa ettiğim güne kadar ki süreçle ilgili bir bilgilendirme yapmak zorunda hissettiğimden dolayı kendimi bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.
Orduspor gibi tarihi bir değere Başkan olmak nasip oldu. Geldiğim süreçte sahaya çıkacak takım olmamasının yanı sıra, kamuoyunda itibarsızlaştırma çalışması devam eden bir yapının başında buldum kendimi. O şartlarda bir takım kurarak algıyı kırmak için mücadele ettim. Devlet kurumlarını ziyaret ederek başlamak istedim. Dönemin Büyükşehir belediye başkanını, Altınordu belediye başkanını, il spor müdürünü ziyaret ettim ancak Vali bey ile görüşemedik. Defalarca talep etmeme rağmen, emniyet müdürümüzle de görüşemedik. Talep etmemize rağmen hem takım hem de benim ile ilgili nasıl bir algıları varsa o günden bu güne kadar bir temasımız olmadı. Onların tavrı sonrasında ben de kendilerini ziyaret etmeye gerek görmedim. Bu konuda ziyaret etmeye şahısları değil, makamları ziyaret etmek istediğimizi anlayamadıklarını anladım. 274 gün sonra galibiyet alarak taraftarı ve şehri sevindirmeyi başardık. Süreç kötü olduğundan takımımız lig düştü. Herkesin dert yandığı ‘basında yer verilmiyor’ dedikleri kulübümüzü sağolsun değerli basın mensupları 
ulusalda ve yerelde olmak üzere haberlere taşıdı. Devamlı olarak şikayetleri, akıl verenleri sabırla dinledim. Hareket etme noktasında ellerini taşın altına koymaktan nasıl kaçındıklarını izledim. Bu takıma emek veren herkes geçimlerini buradan karşıladıkları için bir şekilde maddi bir karşılık elde etti. Amatör lige düştüğünde bile takımımız ismi büyük dedik ve hocamızın büyük desteği ile amatör lig üzerinde bir yapı kurmaya ve rakamlar vermeye çalıştık. İlk günden bu güne kadar taraftarlarla abi-kardeş olarak herkesin sorusuna cevap vermeye, derdini dinlemeye çalıştım ama orada bir hata yaptım sanırım. Kendilerin destekçi, benim yönetici kısacası Başkan olduğumu anlayamamışlar. Kurumsal bir yapı olsun diye Büyüğüm Hasan abimden aldığım desteği kendi imkanlarımı her zaman Orduspor kulübüne karşılıksızca aktardım. Ama bize yön vermeye hevesli işgüzarlar bu memlekette bitmek bilmedi. Kendi paramı nasıl harcadığımın özel hayatımın hesabını yapmaları bardağı taşırdı. Bu güzel görevi Allah bana nasip etti defalarca şükürler olsun rabbime. Ben size hakkımı helal ettim. Her zaman tek gerçek Orduspor!”
SAMET KARADAĞ
/ ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi