Altınordu kent merkezinde araç sayısının artmasıyla birlikte yayaların yaşadığı sorunları asgariye indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırılması için hazırladığı projeyi hayata geçiriyor.

  

Başkan Enver Yılmaz, kısa bir süre önce ihalesini gerçekleştirdikleri projeyle birlikte Süleyman Felek Caddesi üzerindeki Yalı (Aziziye) Camii ile Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını arasındaki alanı trafiğe kapatarak vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirterek, “Süleyman Felek Caddesi Yayalaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi ile birlikte yayaların yaşadığı sorunlar artık ortadan kalkacak. Bilindiği üzere caddemizi araç trafiğine kapatacağımızı söylemiş ve araçlar için alternatif güzergâh olarak Barbaros Caddemizi hazır hâle getirmiştik. İhalesini yaptığımız projemizin kısa süre sonra çalışmalarına başlayacağız. Kentimizin gelişimine paralel olarak yayaların yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için hazırladığımız bu proje, güzel Ordumuzun değişim ve dönüşümünün bir parçasıdır” dedi.

  

 “Köprübaşı’na yeni bir meydan yapılacak”

 

Köprübaşı mevkiinde köprünün her iki tarafında derenin üzerini kapatarak Altınordu ilçesine yeni bir meydan kazandırılacağını da belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bu alanda Köprübaşı Camii’ni de içine alacak şekilde kent mobilyaları ve aydınlatma elemanları monte ederek yeni bir çevre düzenlemesi yapacak ve vatandaşlar için ortak bir yaşam alanı oluşturacağız. Projemizin tamamını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi