2011-2013 yılları arasında Süper Lig’de mücadele ettikten sonra ekonomik ve sportif alanda yapılan kötü yönetimin ardından paraşütsüz şekilde düşen Orduspor, 3.Lig’de ligde kalma mücadelesi verirken, Orduspor forması ile PTT 1.Lig ve Süper Lig’de forma giyen isimler ise Süper Lig’de forma giymeye devam ediyor. Süper Lig’de forma giyen 15 futbolcu bir dönem Orduspor forması giyerken, kulüplerinde ise gösterdiği performansla alkışları topluyor.


13 takımda 15 futbolcu !


Süper Lig’de mücadele eden 13 farklı takımda forma giyen 15 futbolcu bir dönem Orduspor forması için ter döktüler. 12’si yerli 3’ü yabancı olan futbolcuların kendi takımlarında Süper Lig’de boy göstermeye devam ediyor.

5 takımda yok !


Spor Toto Süper Lig’de daha önce Orduspor forması giyen futbolcular 5 takımda yer almıyor. Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Karabükspor ve Kasımpaşa takımlarında daha önce Orduspor’da forma giyen futbolcu bulunmuyor.

Lider Başakşehir’de 4 isim !
 
2016-2017 sezonunda gösterdiği performansla takdirleri kazana Medipol Başakşehir 4 eski Ordusporlu futbolcuyu kadrosunda bulunduruyor. Ferhat Öztorun, Hakan Özmert, Yalçın Ayhan ve Eren Albayrak bir dönem Orduspor forması giyerken, Başakşehir’i, Michel Landel’i ve Stancu’yu kadrosunda bulunduran Gençlerbirliği takip ediyor.

9 isim Süper Lig, 6 isim Ptt 1.Lig’den


Süper Lig’de forma giyen 15 eski Ordusporlu futbolcudan 9’u Orduspor’un Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde forma giyerken, 6 isim ise Orduspor’un Ptt 1.Lig’de mücadele ettiği dönemde forma giymişti.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi