Yelken Kulüp arsasının satışını değerlendiren Av. Haluk Türkmen, "Arsanın ilk hali yeşil alandı. Belediye Başkanı Seyit Torun döneminde imar değişikliği yapılarak "Hizmet Alanı" yapılmış, Büyükşehir Belediyesi de "ticari alan"a dönüştürmüş" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Garipler İnşaat'a 6 milyon lira karşılığında satışı yapılan ancak yürütmesi durdurulan Yelken Kulüp arazisinin önceki belediye başkanı Seyit Torun tarafından "yeşil alan"dan "belediye hizmet alanına" dönüştürüldüğü, Büyükşehir tarafından ise ikinci bir imar değişikliği ile "ticari alan" haline getirildiği öğrenildi.

Ordu İdare Mahkemesi'nin ihalesini durdurduğu Yelken Kulüp arazisinin satış sürecine ilişkin kararın en geç iki ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

Söz konusu satışın iptalini isteyen tarafın avukatı olan Av. Haluk Türkmen, adı geçen arsanın önceden aslında yeşil alan olduğunu, bir önceki Belediye Başkanı Seyit  Torun döneminde kamuoyunun da bilgisi olmadan "Belediye Hizmet Alanı"na dönüştürüldüğünü söyledi.  Türkmen, "Söz konusu arsanın ilk hali yeşil alandı. Ancak önceki Belediye Başkanı Seyit Torun döneminde imar değişikliği yapılarak burası "Belediye Hizmet Alanı" yapılmış. Daha sonra gelen Büyükşehir Belediyesi ise aynı arsada imar değişikliğine giderek "ticari alan" statüsüne sokmuş ve ihale yolu ile satışa çıkarmıştır" dedi.

Mahkeme iptali onaylarsa imar değişikliği geçersiz sayılacak

Av. Türkmen'in verdiği bilgiye göre Yelken Kulüp arsasının satışına ilişkin olarak İdare Mahkemesince  alınan ve bilirkişi incelemesi sonuçlanıncaya kadar verilen yürütmeyi durdurma kararının kesinleşmesi halinde Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği ve satış işlemlerinin tamamı yok hükmünde sayılacak.  

Yürütmeyi durdurma karar metni

İdare mahkemesinin "yürütmenin durdurulması isteği hakkında verdiği karar metni şöyle:

"2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. maddesinin 6352 sayılı kanun ile değişik 2. fıkrasında "..Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idare işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın da durdurabilir..." hükmüne yer verilmiş olup, dava dosyasının incelenmesinden, dava konusu imar plan tadilatı sonrasında gerçekleştirilecek ihale işleminin ve davanın sonucunda yapılacak satış işlemi ile tapuda devir işleminin uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerden olması sebebiyle, dava konusu alanda keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılıp bilirkişi raporu alınarak yeniden karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, 28/09/2015 tarihinde oybirliyle karar verildi."  Ordu YORUM/Kemal Çeküç/Özel Haber   

Editör: Haber Merkezi