Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ÇKS süresinin uzaması gerektiği açıklamasının yerinde olduğunu belirterek, sürenin uzamasının üreticilerin lehine olduğunu söyledi.

Ertelenmeyecekmiş gibi üreticileri uyarıyoruz!

Soydan, “Genel Başkanımız Türkiye geneli için bir açıklama yaparak, 30 Haziran’da sona eren ÇKS süresinin uzaması gerektiği açıklamasında bulundu. Tabi hem bölgede, hem Ordu ilimizde koronavirüs dolayısıyla ÇKS başvurusu yapamayan çiftçilerimiz var.

Şu anda ertelenmeyecekmiş gibi bütün üreticilerimizin ÇKS başvurularını yapmalarını istiyoruz. Hem ilçe müdürlükleri hem de ziraat odalarımız çiftçilerimizi sürekli uyarıyoruz.

Sürenin uzatılmasıyla ilgili genel başkanımızın talepleri var. İnşallah süre uzatılırsa yaptırmayanlar da yaptırabilir. Fakat bugüne kadar uzatılmayla ilgili bir karar yok. Onun için üreticilerimiz süre uzatılmayacakmış gibi dosyalarını yaptırsınlar. Eğer uzatılmazsa süre 30 Haziran’da sona eriyor. Hem alan bazlı hem mazot gübre desteği dosyası bu, bu açıdan üreticilerimizi uyarmada fayda var.” diye konuştu.

“Üreticilerimiz mağdur olmasın”

Başvuru süresinin uzamasının üreticiler açısından iyi olacağını belirten Soydan; “Koronavirüs sebebiyle gurbetten gelemeyen üreticilerimiz oldu. Gelenlerin bazıları da dosyalarını takip edemediler. Sürenin uzamasında fayda var. Genel merkezimizin de talebi bu yönde. Biz hiçbir üreticimizin mağdur olmasını istemiyoruz.” Dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin/Özel

Editör: Haber Merkezi