Kilis Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Büyükköşker, trafik kurallarında başta ticaret araç kullanan sürücülerin uyması gerektiğini söyledi.
Oda Başkanı Sadullah Büyükköşker, trafik cezalarının çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Ticari araç sürücüleri, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, direksiyonda cep telefonu ile konuşma başta olmak üzere bütün kurallara uymaları gerekiyor. İlk önce şoförler olarak bizim kurallara uymamız gerekiyor. Çünkü can taşıyoruz. Hayatta hiçbir şey insan canından kıymetli değildir"dedi.
Kilis’te kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin MOSESE sistemi tarafından tespit edildiğini ifade eden Odası Başkanı Sadullah Büyükköşker, “bu nedenle sadece ticari amaçla araç kullananlar değil, tüm araç kullananlar dikkat etmelidir. Kilis’te en çok kırmızı ışık ihlali, aşırı hız, hız limitlerine uymamak, hatalı solama nedeniyle kazalar meydana geliyor. Bu nedenle gerek motosiklet, gerekse araç kullananlar dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü trafik cezaları çok ağır, bazen ceza ile keşke kalsa dediğimiz üzücü kazalar meydana geliyor. Can kayıpları meydana geliyor"dedi.
Büyükköşker, havaların ısınmasıyla birlikte kaza oranlarında her yıl artış yaşandığını bu nedenle tüm araç kullananların trafik kurallarına uyması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: iha