Ortaya çıkarılamayanlar da var

            Kaya, resmi verilerin taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin katlanarak arttığını gösterdiğini vurgulayarak, “ Eğitim politikasından din işlerine kadar her alanda izlenen politikaların bir sonucunu yaşıyoruz. Kadınların, çocukların giyim biçimi ‘tahrik’ gerekçesi yapanlar, bu yönde açıklama yapanların çoğaldığı günümüzde AKP politikaları tacizi, tecavüzü, kadın cinayetini olağanlaştırdı. Resmi kayıtlara girmeyen olayları da düşündüğümüzde tehlikenin boyutu daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.

            Ders kitapları da suça teşvik ediyor

            Yaşananları kapsamlı bir gericilik girişimi olarak değerlendiren Kaya, “Gerici anlayışlar çocuklarımızı, kadınlarımızı sokağa çıkamaz hale getirmeye çalışıyor. Çocukların, kadınların giyiminden yaşam biçimine kadar her şeyine müdahale ediliyor. Kadını ‘köle’, ‘ haremlik’ olarak gören anlayışın egemen hale getirilmek istenmesinin sonucunu yaşıyoruz. Ders kitapları cins ayrımcılığını yapmanın yanında kadının yaşamının nasıl olması gerektiğini de dizayn etmeye yönelik içerikle dolu. Böyle olunca çocuklara, kadına yönelik taciz, tecavüz ve cinayetler olağan görülmeye başlanıyor. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

            Kadının özgürlüğü iktidar sorunu oldu

            İlimizde yaşanan çocuğa tecavüz olayının da ahlak bozulmasının bir göstergesi olduğunu belirten Kaya, “Taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine yaptırım uygulanmalı, cezalar artırılmalıdır. Yetmez, eğitim politikaları yanında sosyal yaşamın da demokratikleştirilmesi gerekiyor. AKP iktidarı döneminde katlanarak büyüyen taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerini önlemenin birinci koşulu da siyasallaştı. Kadınlarımız özgür yaşayabilmek için AKP iktidarına karşı demokrasi mücadelesini de yükselmeleri gerekiyor.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi