Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Tahıl Pazarı’nda yeni bir uygulama yapmayı düşündüklerini belirterek, eski günlerdeki gibi Tahıl Pazarı’nın Ordu’nun buluşma noktası olmasını istediklerini belirtti.

Sırrı Paşa ve İsmet Paşa caddelerini komple sökeceklerini ve altyapısını yeniden oluşturacaklarını belirten Tekintaş; “Caddelerdeki aydınlatmaları yerden ve farklı bir usulle yapmak istiyoruz. Aydınlatmayı hayat geçirdikten sonra binaların tabela düzeni , vitrin düzeni ile ilgili farklı bir anlayışı ortaya çıkardığımız an oradaki dükkanlar saat 24:00’e kadar açık kalabilir ve canlı bir şehir ortaya çıkabilir. Ordu’da gece açık kalan mekanlar tamamen eğlence yerleri olarak algılandığından, güven ortamı olmadığı için insanların kaçtığını görüyoruz. Bu noktada bir gezi ve ticari merkez olarak, bir yandan binalar, bir yandan altyapı ve cadde düzeni olarak projeyi eşgüdümlü yürütmemiz lazım. Tüm bunları yaparken de bütün esnaflardan görüş alacağız.” dedi.

“Tahıl buluşma noktasıydı”

Tahıl Pazarı’nı dönüştürürken, Osman Paşa caddesini kapatsak mı diye oradaki esnafa ve vatandaşa soracağız. Kapatılması uygun görülürse bir taraf Osmanpaşa bir taraf Sırrı Paşa, tarihi dokuyu da Tahıl Pazarı’na yerleştirerek, bir kültürel mekan oluşturmak istiyoruz. Eskiden Tahıl, insanların buluşma noktasıydı biz de tarihe dönüş projesi yapmak istiyoruz.” Diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi