OrduYorum / Coşkun Yüce

             Ordu’da, taksiciler için yeni kurulan yazıhaneler civarda ki esnafın tepkisini çekiyor. Esnaf, yazıhanelerin yolun üzerine konmasıyla birlikte iş yerlerinin önlerinin kapandığını ifade etmekte. Belediye ise; “20 yıllık taksi durağı nereye taşıyalım, yer yok” diyor.

            Ordu Belediyesi ve Ordu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın işbirliği ile Ordu’nun civar mahallelerinde taksiciler için kurulan yazıhaneler esnafın ve vatandaşın tepkisini çekiyor. Trafiğe kapalı alan olmamasına rağmen yazıhanelerin yolun kenarına konulması ve taksilerinde yola park etmesi diğer esnafları çileden çıkardı.

            Ordu Belediyesinde, konuyla ilgili birimden edindiğimiz bilgiye göre, Taksicilerin bundan önce kahvelerde sağda solda oturduklarını, onların yararına bir çalışma yaptıklarını fakat civarda ki esnafın olumsuz etkilendiği belirtildi. Konuyla ilgili çalışmayı 2 ay önce başlattıklarını fakat Ordu’da taksiciler için uygun alan olmadığını, illada kaldırılması gerekiyorsa ne yapıp edip başka yer bulacakları ifadeleri kullanıldı.

 “Çalışmamız devam ediyor”

             Özel bir alan olmamasında yakınan esnaf bu durumun bir an önce giderilmesini ifade ederken, belediye ise, “20 – 30 yıllık ticari taksiler, hepsi sokakta caddedeydi. Taksicileri düşünerek bir çalışma yaptık fakat bazı esnaf ve vatandaşlarımız rahatsız oldu. Çalışmamız devam ediyor. Yer bulunduğu taktirde gerekli işlemin yapılacağı” ifadelerinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi