Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Başkan Vekili Ahmet Çoruh’un başkanlık ettiği Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.

Toplantıdaki gündem maddelerinden biri de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanması ön görülen protokoldü.

"Nakdi yardım sağlanacak"

Geçtiğimiz yıl Altınordu ilçesi sınırları içinde bulunan ve 2 bin 300 yıllık tarihin gün yüzüne çıkarıldığı Kurul Kalesi’nde yapılan arkeolojik kazılara 1 milyon lira ödenek sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Ünye ve Fatsa’daki kazılara katkı sağlayacak.

Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi’ndeki kazıların henüz başlamadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu; “Kurul Kalesi için ödenek sorunu ortadan kaldırılarak imzalanan protokolle birlikte diğer iki kalede de çalışma yapmak istedik. Biz buralarda yapılacak çalışmalarda ayni ve nakdi yardım sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanarak tarihin adım adım gün yüzüne çıkarılacağı Fatsa ve Ünye’deki kazı çalışmalarına ise en kısa zamanda başlanacağı belirtildi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi