Ünye'nin Burunucu Mahallesi'ndeki yarımadada bulunan, tarihi Ünye evlerinin turizme kazandırılması amacıyla, Ünye Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından “Ordu’nun Giriş Kapısı, Turizm Adası; Burunucu” projesi adı altında yürütülen çalışmayla evlerin restorasyonu, cephe giydirme ve sokak sağlıklaştırmaları tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, açılışta yaptığı konuşmada, “Karadeniz Bölgesi için turizmin artık deniz-kum-güneş olmadığının farkındayız.” diye konuştu    

Tarihi yarımadada düzenlenen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“İki yıllık proje olmasına rağmen bir yılda tamamlandı”

DOKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Salih Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, iki yılda tamamlanması öngörülen projenin bir yılda tamamlandığını ifade ederek, “Buradaki tarihi bir yıl önce canlandırdık, bundan dolayı mutluyuz. Çalışmalara bu anlamda katkı yapan proje ekibine ve Ünye Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Projeye DOKA olarak 1 Milyon 150 Bin lira katkı yaptık. Bundan sonra yine böyle projeler gelirse destek olmaya devan edeceğiz.” dedi.

“Alternatif turizmin imkânlarından faydalanmanın yollarını arıyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, projede emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında, Karadeniz olarak farklı alanlarda turizm çalışması yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Projemize desteklerinden dolayı AK Parti Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’a, Ordu Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, DOKA Genel Sekreterimiz Onur Adıyaman’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Açılış öncesinde, bulunduğumuz yarımada üzerinde bir turizm sempozyumu düzenledik. Ünye Turizmi ekseni etrafında Ordu ve Karadeniz turizminin geleceğine dair oturumlarda son derece önemli değerlendirmeler ve güzel sonuçlar çıktı. Bu sonuçlardan biri de yağmur ile turizmin bir arada olduğu gerçeği. Biz Karadeniz Bölgesi için turizmin artık deniz-kum-güneş olmadığının farkındayız. Güneşli gün sayımızın kısıtlı olması ve yağış alan bir bölge olmamız hasebiyle artık gelen turistlere alternatif turizmin imkânlarından faydalandırmanın yollarını arıyoruz. Bu anlamda Ünye’mizde öne çıkan “Manyetik Kum” ile sağlık turizmini; yöresel ürünler, tarihi ve kültürel geçmişimizle “Kültür Turizmini”, doğal güzelliklerimizle “Doğa Turizmini” canlandırmak için paydaşlarla birlikte çalışmalar yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Doğa demişken Akçay’daki çöp konusundaki çalışmalarından, ilçemizdeki alt yapı ve üst yapı kanalizasyon kaçaklarının önüne geçilmesi konusundaki çalışmalarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Sayın Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum.  Tüm bu çalışmalar Ünye’nin daha iyi bir turizm şehri olmasına katkı sağlayacaktır.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi