Tüm Köy Sen Ordu Şubesi örgütlenme gezisini maden araştırma sahaları içinde yer alan Ünye Sarıhalil Mahalesi’ne yaptı.

 

Sendika olarak üretici köylülerin ürünlerine de yaşam alanlarına da sahip çıkıyoruz diyen Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Üretici köylü, tarım arazileri varsa üretebiliyor. Tarım ürünlerinde hayvancılığa kadar tüm alanlarda arazinin kullanabilir olması önemli. Ünye, Fatsa, Perşembe, Kumru, Korgan ilçelerinin birleşim bölümünde büyük bir alanda maden arama sondajları başlatıldı.  Fatsa Bahçeler Mahallesi’ndeki siyanürle altın ayrıştırma işletmesi de buraya yakın. Maden ve taş ocağı işletmeleriyle tarım arazilerimizin yok edilmesini önleme mücadelesi de sendikamızın görevleri arasında.” dedi.

 

Bir araya gelmek zorundayız

 

Bir üreticinin evinde gerçekleşen toplantıda üretici köylülerin örgütsüzlüğüne de dikkat çeken Sağra, “Biz üretici köylüler dışında her kesim örgütlü. Ürünümüz üzerinden para kazananlar ihracatçılar, şirketler örgütlü. Tarım Bakanı topraklarımızı devlet olarak kiralayıp gerekirse şirketlere devredeceğini söylüyor. Şirketler ‘iyi tarım projeleri’ ile topraklarımız üzerinde söz sahibi olmaya çalışıyor. Ürünümüzü hükümetlerin de desteğiyle ucuza almanın hesabını yapıyorlar. Bu olumsuz durumu üreticilerin lehine çevirmek için bir araya gelmeliyiz. Tüm Köy Sen’de örgütlenmeliyiz.” dedi.

 

Üretici geleceğine sahip çıkmalı

 

Üreticilerin sorularını da yanıtlayan Sağra, “Kurucu yönetim olarak üreticileri sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz. Aralık ayı sonunda olağan genel kurul yapacağız. Üreticilerin sendikada seçme ve seçilme hakkını kullanmalarını için gezilerimize devam ediyoruz. Bir araya gelmeyi başaramazsak yoksullaşma devam edecek. Ürünümüze, emeğimize, toprağımıza sahip çıkmak için birliğimizi güçlendirmeliyiz.” dedi. Haber Merkezi

            

Editör: Haber Merkezi