Ordu Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Av. Onur Çam, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündemin birinci maddesini oluşturan Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesi talebine ilişkin söz alarak Belde Evler’in hukuksuz yıkım kararını ve Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği yüklü tazminatın akıbetinin ne olacağı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Hukuka uymamız gerekiyor!

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkında söz alan Onur Çam; “Hukuki süreç devam ederken yıkıma başladıkları için prosedürleri ve imar uygulamalarını, kanunları uygun hale getirmeye çalıştıklarından 1/5000 planlı imar değişikliği ile alakalı bir gündem maddesi vardı. Bende o gündeme ilişkin bir söz aldım. Celal Tezcan başkanlığında yapılan toplantıda, burada hukuki süreç devam ederken, bu imar plan değişikliklerinin ileride mahkemelerden dönebileceğini, bu durumda da meclis başkanı ve tüm meclis üyelerine çok yoğun tazminatların çıkabileceğini dile getirdim. Ben bu alanın park yapılamasına karşı değilim, dikey yapılaşmaya karşı olmayan biri de değilim. Burada dikey yapılaşma olmasın, yeşil alan olsun tamam ama bunu yaparken de hukuka uymamız gerekiyor.” Dedi.

“Basiretsiz yönetim!”

Belde Evler’in hukuksuz yıkımına karşın ilerde doğabilecek hukuki sıkıntıları dile getirdiğini vurgulayan Çam; “Fatsa’da da aynı şekilde Cumhuriyet Meydanı’nda böyle bir binayı hukuki süreç devam ederken dönemin yetkilileri yıktılar dolayısıyla daha sonra insanlar bu görevlerinden düşünce, siyasi korumadan mahrum kalınca haklarında Danıştay işlem yapılmasına, soruşturma açılmasına izin verdi. Aynı akıbetleri sizde yaşayabilirsiniz dedim bana konuyla hiç ilgisi olmayan, kraldan fazla kralcılık yapan Ulubey Belediye Başkanı İsa Bey cevap verdi. Kendisi bana; “Meclis üyelerini baskı altına alma” diye cevap verdi. Ben kimseyi baskı altına almıyorum, bir hukukçu olarak ileride yaşanabilecek hukuki sıkıntıları dile getiriyorum dediğimde bu sefer Celal Tezcan, kontrolü ele almak için bana gündem dışı konuştuğumu ve daha fazla konuşmamam gerektiğini söyledi. Tezcan, Fatsa’daki konuyu anlattığımı belirterek tamamen algı yaratamaya yönelik, konuyu değiştirmek için çok basiretsiz bir yönetim sergiledi.” Diye konuştu.

Yüklü bir tazminat doğacak!

Bu zamana kadar Belde Evler yıkımı yüzünden Büyükşehir Belediyesine yüklenen tazminatın ne olacağını sürekli mecliste dile getirmesine rağmen mantıklı bir cevap alamadığını dile getiren Çam; “ Ben bir hukukçuyum. Ordu Büyükşehir Belediyesine, meclisine milyonlarca liralık tazminat yükü yüklenecek. Bu işin ulusal medyada rantı güzel yapılıyor ama 10 sene sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu yükü nasıl taşıyacağını hep beraber göreceğiz. Belediyenin bütçesini aşacak bir tazminat doğacak.” Dedi.

Pandemi filan bahane!

Pandeminin bahane olduğunu, halkın haber alma özgürlüğünü engellemek için meclis toplantılarının basına kapalı gerçekleştirildiğini belirten Çam; “Pandemi bahanesiyle medya içeri sokulmuyor. Amaç şu; canlı yayınlar olunca bu şekilde vandallaşamıyorlar, basına kapalı olunca neredeyse fiziki müdahaleye varacak şekilde vandallaşıyorlar. Medyayı içeri sokmamak, halkın haber alışmasını engellemek demek. ” şeklinde konuştu. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi