Ziyarette Oda Başkanı Bahadır Baş; “Bugün Sayın Milletvekilimiz odamızı ziyaret ederek hem muhasebe haftamızı kutladı. Hem de bu yaşanan olağanüstü durumla ilgili olarak görüşlerini bizlerle paylaşacak. Sayın milletvekilimizin yaşanan Koronavirüsü ile ilgili sürecin başından bu yana önemli katkılar, önemli açıklamalar yaptı.  Bilim kurulunun kurulması, İran sınırının kapatılması gibi konularda da önderlik edip görüşlerini bütün kamuoyu ile paylaştı. Ülkemize katkı sağlamaya çalışan bu virüs ile mücadele de nasıl yol almamız gerektiğini ifade eden değerli bir tabip ve milletvekili.

Ben bu konunun uzmanı olmayanların kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini, vatandaşta panik ortamı oluşturduklarını düşünüyorum. Bence konunun uzmanlarının görüşleri bizler için çok daha önemli.  Yine hükümetin bu virüs konusunda bu zamana kadar aldığı Umre olayına kadar aldığı önlemleri gerçekten panik yaratmayan kaos yaratmayan sağ duyulu bir şekilde ortak aklı kullanan bir anlayış ile süreci olumlu yönettiklerini görüyorum. Bu son Umre olayında daha planlı ve daha organize hareket edilebilirdi.

Koronavirüs bürolarımızı da tehdit ediyor. Sayın Milletvekilimizin bizler için söyleyecekleri çok önemli başlıklar ve dikkat etmemiz gereken konular var. Kendisine nazik ziyareti çok teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimiz doktor. Kendisinin ve bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutuluyorum.” dedi.

Ziyarette Milletvekili Sayın Dr. Mustafa Adıgüzel; Muhasebe Haftanızı bizzat gelip burada tebrik etme şansım olmadı gecikmeli de olsa kutluyorum. Yine 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Önemli bir sınav veriyoruz. Burada hem devlet olarak hem de millet olarak yapmamız gerekenler var. Ben özellikle önümüzdeki 15 günü havalarda Türkiye genelinde soğuyacak, kar yağışı da bekleniyor ve Nisan ayı çok kritik bu süreçleri hep birlikte hem iktidar olarak hem de muhalefet olarak aşmak için üstümüze düşenleri yapmak zorundayız. 

Bu Corona virüsünün yüzde beşi yoğun bakım ihtiyacı hissettiriyor ve çok yüksek bir rakam öyle bir durumda bazen, İtalya’nın düştüğü durum gibi hastalardan birini tercih etmek durumunda kalmamalıyız. Yani bizim yoğun bakım solunum cihazımız olmadığından hasta kaybetmememiz lazım. Bu cihazlar kolay üretilebilen ve tedarik edilebilen cihazlar değil bununla ilgili büyük firmalarımız ve holdinglerimizin desteği ile hemen üretime başlayıp elimizdeki cihaz sayımızı artırmalıyız.

Diğer bir konu da Umre konusu, bu konuyu iyi yönetemediler. Umreye giden vatandaşlarımız Güney Asya da hastalığın yoğun olduğu Müslüman ülkelerden gelenler ile yoğun ilişkiye giriyorlar. Orada biliyorsunuz dinimizde ibadetler toplu yapılıyor. Dolayısıyla bunların hepsi bu grubu riskli yapıyor. Diğer ülkelerden gelenlere uygulanan karantina mecburiyetinin hasta olmasa bile karantina uygulanmasını önerdik. Fakat bunun sadece son 5 bin kişilik kısmı karantina uygulamasına dahil edildi. Bunun için geç kalmışta olsak gerekli uyarıları yapıyoruz. Biz eksik gördükçe bunları söyleyeceğiz.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi