Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel bir TV programında gündeme ilişkin konulara dair açıklamalarda bulundu.

 

Darbe teşebbüsünün 26 gün sonrasında kendisiyle ilgili kara propaganda başlatıldığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Bize bu iftiraları atanlar, kamuoyunda siyasi rakiplerimiz değil. Bunlar, parti içerisinde meşru yapıya tırnaklarıyla kazıyarak gelemeyenlerin haksız bir yolla gelme teşebbüsleridir. Yani darbe yapmak isteyenlerle bu iftiraları atanların zihniyetleri aynıdır. Herkes yaptığının cezasını çekecek” şeklinde konuştu.

 

“Malum gruplar iftira atıyor”

 

Malum grupların Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını tartışamadığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Bilinmesi gereken bir konu da; Ordu’da Büyükşehir Belediyesi’nin icraatları tartışılmıyor. Çünkü Büyükşehir’i yöneten bizler başarılıyız. Bizden kaynaklı olmayan sel afeti gibi sebeplerden dolayı yatırımlarda aksamalar yaşansa da Büyükşehir Belediyesi, çizdiği projeksiyon ile başarılıdır ve kimse bunu tartışamaz.” diye konuştu.

 

“Ordu’daki TEDES yönetmeliğe uygun”

 

Son günlerde TEDES’le ilgili Ordu iline ve kendisine yönelik yapılan haberlere de açıklık getiren Başkan Yılmaz, “TEDES uygulamasının olduğu illerde bizim de mutabakatımızı almak suretiyle cezai işlem yapılanları işleme koymama kararı aldık. Çünkü işin muhataplarından biri de bizdik. TEDES’i gündeme getiren il Ordu oldu ancak kamuoyunun konuştuğu yanlışlıklar Ordu için değil, bunu iyi bilmek gerekir. Bizde 30, 40, 50, 60 ile ceza yiyen kimse yok. En az ceza sınırımız 77’dir. Osmancık ve Afyon’daki örnekler sanki Ordu’da yaşanıyormuş gibi bize isnat etmeye çalıştılar. Sahil yolundan bu bayramda günde 127 bin araç geçti. Dolayısıyla burası için bir baskı oluşturdular. Meclis tatile girmeden önce TEDES’le ilgili bir kanun değişikliği yapılmıştı. Yüzde 30’luk yatırımcı ile Belediye ortaklığındaki pay yüzde 15’e düştü. Bakanlık bu konuda bir yönetmelik çıkardı. O arada bilindiği gibi bir de bakan değişikliği yaşadık. Yeni Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, bayramda bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Daha sonra da bu açıklamasını düzeltti. Herkes TEDES’in kaldırıldığı gibi bir algı yaşarken, Sayın Bakanımız da TEDES’in kaldırılmadığını ve yönetmeliğin çıkarılarak yeni bir düzenleme yapıldığını söyledi. Ordu’daki TEDES uygulaması da yeni yönetmeliğe gayet uygun. Bu saatten sonra işin muhatabı biz değiliz, İçişleri Bakanlığıdır. Biz bu uygulamada sadece kırmızı ışık ihlali ve sürat yapanlara ceza yazdık. Bu kurallara uymayanların yediği ceza nasıl meşru olabilir” ifadelerini kullandı.

 

“Çevre yolu bittiğinde trafik rahatlayacak”

 

TEDES uygulamasını hizmete sunduklarında yaptıkları ilk açıklamalarda bu projenin çevre yolunun hizmete girene kadar bir rahatlama sağlamasına yönelik olduğunu hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Aslında sormak lazım neden hep Ordu tartışıldı. Çünkü Samsun’un çevre yolu var ve araçlar rahat gidiyor. Giresun, Trabzon ve Rize’de sahilden geçen çevre yolu var. Ancak Ordu’da çevre yolu yok. Bu sistem, trafikte % 35 reel hafifleyeme sebep oldu ve en güzeli tüm Ordulular, ceza yemelerine rağmen bu sisteme sahip çıktı ve bu sistemin olumlu yönünü yaşadı. Amacımız çevre yolunun birinci ve ikinci kısmı bitene kadar trafiği rahatlatmaktı. Çevre yolu hızla ilerliyor,  tamamlandığında bu konular hiç mi hiç tartışılmayacak.” dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi