1988 doğumlu ve 180 cm olan Amerikalı kısa forvet D'Andra Moss, Orduspor'un Botaş Cup'taki son gününde sorularımıza cevap verdi. Türkiye'deki 3.yılı olan Moss ile Orduspor'a transfer sürecinden takımın uyumuna, daha önceki takımlarından taraftarlara kadar keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Orduspor takımına katılan son isim olarak takıma uyum açısından transfer sürecini nasıl değerlendirisin ?

Takımda iyi bir uyum var ve ve bu çok hoşuma gidiyor. Gerçekten iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.  Uyumla birlikte rakipler için tehlikeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Benim için tabiki geç br transfer oldu ama herşey iyi olacak.

İki hazırlık turnuvası geride kaldı. Son maçlarda oynadın ve  saha içinden bakıldığında takımın performasını nasıl
görüyorsun ?


Şu an hala birbirimizi tanıma aşamasındayız ancak oynadığımız maçlarda birbirimize uyum her geçen gün artıyor. Biraz daha zamana ihtiyacmız var. Daha iyi uyumla birlikte dahada iyi takım olacağız.

Kişisel olarak batığımızda 4 yıl sonra tekrar Avrupa Kupası'nda mücadele edeceksin. Orduspor Avrupa Kupası dahil Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek. Turnuvalar hakkında ne düşünüyorsun ?

Avrupa'da oynayacağımız için çok heyecanlıyım. En son İspanya'da genç yaşta Avupa Kupası maçına çıkmıştım.  Seyahat etmek bizim için iyi olacak. Aynı zamanda sürekli maç oynamak her zaman iyidir.

Türkiye'de 3.yılın ve özellikle taraftarların en fazla merak ettiği bir konu var. Geçmiş yıllara bakıldığında oynadığın 2 takımlada küme düşme üzüntüsü yaşadın. Bu konu hakkında neler söylemek istersin ?


Küe düşme üzüntüsü yaşadım ancak bu demek değilki rakip takımlar sadece bana karşı mücadele etti. Dışarıdan böyle görünebilir ancak destek verilmeyen bir yerde oynamak her sporcu için çok zor bir iştir. Yönetim, taraftar ya da gerekli olan diğer unusrların destekleri olmadığı zaman aksilikler olabiliyor. Kişisel olarak bunu bu sene daha iyi göreceğiz.

Taraftar demişken Orduspor taraftarlarına yeni sezon öncesinde ne söylemek istersin ?

Taraftarların her zaman çok büyük bir etkisi vardır. Bizi desteklemelerini çok istiyoruz. Galip geldiğimiz ya da mağlup olduğumuz maçlarda her zaman bizim yanımızda olsunlar. Ben inanıyorumki, taraftarların bize verdiği destek bizim sıralamadaki yerimizi çok etkileyecek.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi