Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener Ordu'da partililere seslendi. Geniş bir katılımla Ayışığı Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantı'da Akşener, iktidar olmak için yola çıktıklarını söyledi. Salonda sık sık "Meral Başbakan" sloganları yankılandı.

 

"Bir tarih yazıldı"

 

Milliyetçi hareketin susturulamayacağını belirten Akşener; "1 Kasım seçimlerinden sonra, bu sonuçların ülkücü hareketine uymadığını belirterek, bir kongre yapalım diye yola çıkmıştık ve tam 5 buçuk aydır uğraşıyoruz. Nihayet bugün çağrı heyetinin 19 Haziran'da önce tüzük kurultayımızın daha sonra seçimli kurultayın yapılması kararı verildi. 19 Haziran'a çok çileli bir yoldan geldik. Tahmin edemediğimiz tuzaklarlar, tehditlerle karşılaştık ama 854 delege biz bu kongreyi yapacağız dedi. Bir tarih yazıldı. Türk demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü herkese gösterdiniz. Bazıları tarafından milliyetçi hareket partisinin genel başkanı ülkücüleri sokaktan çekti diye alkışlanır. Buna yıllardır karşı çıktım. Ülkücüler sokakta insan döven kişiler değildir. Ülkücüler bir oda kitap okumuş insanlardır. Eğer delegelerimiz direnmeseydi bugün kongremiz hayırlı olsun diyemeyecektik."dedi.

 

"Yönetim anlayışı değişecek"

 

"Türk milletinin sinir uçları ülkücülerdir" diyen Akşener, partililere seslenerek, şöyle devam etti: "Bugüne kadar herhangi bir ketenpereli iş olmadan, siyasi partiler yasası ile demokratik usullerle genel başkan değiştirmenin mümkün olmadığı ülkemizde, demokrasiye uyarak ve dirençle, 12 Eylül Anayasası'nın Siyasi Partiler Yasasına direnerek bu değişimi gerçekleştiriyorsunuz. Türkiye'de siyaset bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Türkiye'deki yönetim anlayışı, tek adam anlayışı değişecek. Bundan sonra seçmene değer verilen yeni bir politik siyasi anlayışı bu ülkede hakim kılacağız."

 

 

"Millet huzur istiyor"

 

Herkesi kucaklayan bir anlayışı benimseyeceklerini ifade eden Akşener; "İktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri İsmet İnönü devrini itiraz ede ede geldiler ama bugün karşımızda iktidar partisinin yönetim anlayışı o döneme rahmet okutur bir yönetim anlayışı oldu. 19 Haziran'dan sonra postmodern milli şef hareketini beraber kaldıracağız. Genel kurulda genel başkan olursam, Türkiye'nin tarumar olmuş devlet  yönetim anlayışını yeni baştan düzenleyeceğiz. Bu millet önce adaletsizliğin ortadan kalkmasını istiyor, millet huzur istiyor." diye konuştu.

 

 

" O koltuklara talibiz"

 

Çözüm sürecinde Türkiye'nin bir terörist cennetine döndüğünü söyleyen Akşener; "Günaydoğu'da bir mücadele sürüyor. Bu mücadelenin başarının ulaşması için gereken desteği vereceğiz fakat çözüm süreci diyerek, analar ağlamasın diyerek süslü laflar edenler, oradaki şefkati keşke Mersinli çiftçiye de gösterselerdi. Bu süreçte Türkiye bir terörist cennetine dönüştü. Biz Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, meclis başkanlığına, bakanlar kurulu listesinin tamamına talibiz, o koltukları istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

"Fındığı peşkeş çektirmeyeceğiz"

 

Ekonominin milliyetçi gözle tanzim edildiği bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade eden Akşener, düşen fındık fiyatlarına da değindi. Akşener; "Fındık gibi, bal gibi önemli kaynakların peşkeş çekilmediği bir anlayışımız olacak. Fındık 9 TL seviyelerinde. Kongremizi yaptığımız günden itibaren bu sahil bandında fındık için her gün bir numayiş yapıcağız. Her gün bir arkadaşımız buraya gelecek, fındıkla ilgili konuşacak, ta ki fındık fiyatı yükselinceye kadar. Fındık aynı zamanda Türkiye'nin çok stratejik ürünlerinden biri. İstenen şey fındık bahçelerinin sökülmesidir, buna mani olacağız. Rekolte düşükken, 9- 8 TL'den fındık alınıyorsa bu işin içinde bir bit yeniği var." dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi