Değer üreten projelerle Altınordu’nun yarışan şehirler arasındaki yerini alması amacıyla çalışmalarına devam eden Altınordu Belediyemiz, gençlere kariyer ve hedef noktasında destek vereceği Altınordu Belediyesi Kariyer Merkezi’nde sona geldi. Altınordu Belediyemiz hizmet binası altında inşa edilen ve çalışmaların tamamlandığı Kariyer Merkezi’nde açılış için gün sayılmaya başlandı.

Öte yandan gençleri meslek sahibi yapacak, Altınordu’nun nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak ve geleceğin meslekleri hakkında gençlere eğitimlerin verileceği Mükemmeliyet Merkezi’nde ise çalışmalara hız verildi.

 “Vizyonu dünya kenti Altınordu’ya üretime katkı veren gençler yetiştireceğiz”

Altınordu’nun nitelikli iş gücünü ihtiyacını karşılamak ve gençleri meslek sahibi yapmak için Mükemmeliyet Merkezi projesini hayata geçireceklerini aktaran Başkanımız Aşkın Tören, “Şehrimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak, işsizlerin yetenek ve becerilerine göre başarılı ve mutlu olacakları alanda kendilerini geliştirmeleri amacıyla Mükemmeliyet Merkezi’miz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimiz de tek bir gencimizi mesleksiz bırakmamak adına hayata geçireceğimiz proje ile eğitim ve istihdam arasındaki ilişkinin güçlendirilmesine, işsiz ve mesleksiz bireylerin başta insana yakışır iş ve geleceğin meslekleri olmak üzere çeşitli alanda meslek edinmelerini sağlayacağız. İçerisinde çikolata atölyesinden robotik kodlamaya, yemek atölyelerinden teknoloji sınıflarına kadar vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetlerle Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’muza üreten bireyler yetiştireceğiz. Altınordu’muzu bir çekim ve cazibe merkezi yapmanın ötesinde sokağında mesleksiz kimsenin kalmayacağı bir şehir haline getireceğiz” dedi.

 “Yatırımcılar için nitelikli iş gücü sağlayacağız”

Altınordu’nun insanın kendini gerçekleştirebilmesi için her türlü fiziksel ve psikolojik bir alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören, Kariyer Merkezi ile nitelikli insan kaynağı sayısının üst seviyelere çıkacağını söyledi.

Altınordu’nun çocukları, gençleri ve kadınlarına çok önemli bir fırsat havuzu oluşturacaklarını da aktaran Başkan Tören, “Değişen dünya, akan zaman, gelişen, gelişebilen ve kendini gerçekleştirebilen insan üçlüsü yakalandığında ancak kalkınmada önde, ekonomide üstte, rekabette zirvede kalabilirsiniz. Altınordu; doğası ve temiz havasıyla bir insanın kendini gerçekleştirmesi için büyük bir altyapıya sahip. Zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimin öğretimle yönlendirildiği, eğitimle desteklendiği, devlet tarafından sunulan eğitim hizmetlerine ek olarak belediye tarafından gençlere kariyer noktasında hedef ve destek verildiği bir süreci başlatacağız. Gençler ve kadınlar için kariyer: Altınordu için zirveye çıkış merkezi olacak birimlerimizle, yatırım için şehrimize gelenlere nitelikli iş gücü, Altınordu’nun çocuklarına, gençlerine ve kadınlarına da zengin bir fırsat havuzu kuracağız” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızı kişisel profillerine en uygun mesleklere yönlendireceğiz”

Kariyer Merkezi ile temel amaçlarının iş arayan vatandaşlara iş bulmak olacağını ifade eden Başkanımız Aşkın Tören, “Kariyer Merkezimizin temel amacı insanımıza, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak, iş arayan vatandaşlarımızın iş bulmaları noktasında yardımcı olarak iş bulma ve istihdam için işe girişlerine aracılık hizmeti vermektir. Merkezimizde ayrıca İşsizlerimizin kendi kişisel profillerine en uygun sektör ve mesleklere yönlendirmek, kariyer planlaması için kariyer danışmanlığı hizmeti de yer alacak. Kariyer merkezimiz eğitimlerini bırakmış genç işsizlerimize ilgi alanları ve becerileri değerlendirilerek yeni kariyer seçenekleri bulmada yardımcı olacak ve iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar olabilmeleri sağlanacak” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi