Toplam 3 bin 177 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Altınordu terminalinde çalışmalar kaldığı yerden başladı. Çevre yolunun açılmasıyla birlikte şehirlerarası ulaşımın ve şehir içi trafiğinin rahatlatılması açısından önemli hale gelen Altınordu Terminali’nin tamamlanarak hizmete açılması yönünde sıkı bir çalışma sürdürülüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Şehirlerarası Otobüs ve Terminal inşaatını kısa zamanda tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Başkan Güler, “Üstlenici firma tarafından çalışmalar tekrar başladı. İnanıyorum ki yapımı tamamlandıktan sonra modern ve model yapısı ile milletimize hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek

Yeni ve çağdaş teknoloji ile inşa edilecek olan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, tavanına yerleştirilen standardı yüksek güneş panelleri ile yıllık tahmini 322 bin KW elektrik üreterek kendi kendine yeten bir bina özelliğini taşıyor. Terminalin bünyesinde 8 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 28 adet otobüs park alanı (şehirlerarası), 67 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 54 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 20 adet firma odası yer alıyor. Projenin hayata geçmesiyle kent merkezinde günlük trafik yoğunluğu azaltılırken, şehirlerarası ulaşımda da modern bir tesis hayata geçecek. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi