Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı yerel gazete ve internet haber sitelerinde, “Ulubey’de terör alarmı” başlığıyla yayınlanan haberler üzerine açıklamada bulundu.

 

Bölücü terör örgütü mensuplarının, Karadeniz bölgesine sızma girişiminin olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Bölücü terör örgütü mensuplarının, zaman zaman yapmış oldukları eylemlerle Karadeniz bölgesine sızma girişiminde bulunduğunu görüyoruz. Bölge insanının devletinin yanında yer alması, bu girişimleri sonuçsuz kılmaktadır. Karadeniz insanı asla teröre geçit vermez, vermiyor. Bunu da çok net bir şekilde görüyoruz. Bu girişimlere karşı güvenlik güçlerimiz de gereken her türlü tedbiri almaktadır” dedi.

 

Terörle mücadelede devletin yanında yer alan bölge halkının en ufak bir durumu derhal güvenlik güçlerine bildirdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bölge insanında teröre karşı bir hassasiyet var. Yapılan tüm ihbarlar, güvenlik birimlerimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde, Ulubey ilçemizin Kıranyağmur mahallesinden bir vatandaşımızın yapmış olduğu ihbar da güvenlik birimlerimizce detaylı bir şekilde değerlendirmiştir. Yapılan değerlendirmede, bölgede terörist unsur emaresine rastlanılmadığı görülmüştür. Fındık hasat döneminin başlaması nedeniyle bazı vatandaşlarımızın bahçelerine giderken, yabani hayvanlardan korunmak amacıyla yanlarında tüfek bulundurdukları gözlemlenmiştir. Terör konusunda vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyete ve duyarlılığa teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Halkımızı tedirgin etmeyelim”

 

Terörle mücadelenin önemli olduğunu ancak, bunun halkın tedirgin edilmeden yapılması gerektiğinin önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, “Terör ve teröristle mücadelede, halkımızın güvenlik güçlerimize verdiği destek çok önemli. Ancak, bunu yaparken toplumun huzurunu kaçırmadan ve halkımızın tedirgin edilmeden yapılması gerekir. Çünkü, bizim iddiamız; Ordu’nun, Türkiye’nin en güvenli ve huzurlu şehri olduğudur. Yapmakta olduğumuz tanıtım faaliyetlerimizde hep bunu vurgulamaktayız. İlimize yurt içinden ve yurt dışından turist çekebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz tanıtımlar neticesinde özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda turistin ilimize gelmekte olduğunu görüyoruz. Arap turistler, genelde doğal güzelliklerin bulunduğu yerleri ve yaylaları tercih ediyorlar. ‘Ordu’da terör alarmı’ şeklindeki haberlerle, ilimize gelen ve gelmek isteyen turistleri de tedirgin etmiş oluruz.” şeklinde konuştu.   Ordu Yorum

 

   

 

Editör: Haber Merkezi