7 Ağustos’ta, İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla taçlandırılması planlanan demokrasi nöbeti, Ordu’da 18 gündür coşkuyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak şuuruyla toplanan binlerce vatandaşla bir araya gelen Başkan Enver Yılmaz’ın gündeminde ise Mesudiye’de 3 askerin şehit edildiği, 2 askerin de yaralandığı terör saldırısı vardı.

 

Şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatlarının şefaatine erişme temennisinde bulunan Başkan Yılmaz, “5-6 kişiden oluştuğu tahmin edilen ve PKK'lı olduğu bilinen grubun bir an önce kökünün kazınmasıyla ilgili Bakanlığımızla, Jandarma Genel Komutanlığı ve Başbakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptık" dedi.

 

Demokrasi nöbetinde, Mesudiye ilçesinde askerlere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası şehit olan 3 askerin memleketine uğurlandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "Fatsa komando taburundan bölgeye operasyon faaliyeti yürütmek için giden askerlerimiz, hainler tarafından maalesef şehit edildi. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah bu acıyı kimseye göstermesin" diye konuştu.

 

Bölge halkına teşekkür

 

Bölge halkına duyarlılığından dolayı teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Mesudiyeli vatandaşlarımız, darbe teşebbüsünün olduğu ilk andan itibaren ellerindeki silahlarla kendi çabalarıyla teröre karşı küçük bir direnişin içerisine girdi. Bu anlamda hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Özellikle yöre halkı, askerlerimizin yemesinden içmesine ve çayına çorbasına kadar her türlü ev sahipliğini en güzel şekilde yapıyor. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

“Şehitlerimizin intikamı alınacaktır”

 

Çevre illerden bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildiğini ve operasyonun sürdüğünü ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "5-6 kişi tahmin edilen, terör eylemine karışan ve PKK'lı olduğu bilinen grubun kökünün bir an önce kazınmasıyla ilgili Bakanlığımızla, Jandarma Genel Komutanlığı ve Başbakanlıkla gerekli görüşmeleri yaptık. Bölgeyi iyi bilen biri olarak, bu hainlerin bir koridoru kullanarak geçiş yaptığını biliyoruz. Ancak bölgenin coğrafi yapısı çok zor, özellikle orman gülü oldukça fazla. Bu nedenle saklanmaya çok müsait bir yer. Hava araçlarının yukarıdan yeteri kadar görüntü alamadığını da biliyoruz, ama her şeye rağmen şehitlerimizin bu intikamı inşallah alınacaktır. İnanıyorum ki güvenlik kuvvetlerimiz, kısa süre içerisinde hainlerin leşlerini teslim alacaktır” dedi. Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi