Yürekleri tıpki dereleri gibi gürül gürül çağlayan
Karadeniz gibi coşkulu,
Hizmet etmekten onur duyduğum sevgili hemşehrilerim,
30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde demokratik haklarınızı kullanarak, özgür iradelerinizle tercihlerinizi yaptınız. Bizleri Ordu'nun ilk kurucu başkanı olarak görevlendirdiniz.
Ordu, 30 Mart tarihinde yapılan seçimlerde, Türkiye'de tüm ilçeleriyle birlikte seçimi kazanan 3 büyükşehirden biri olmuştur.
Tüm Ordulu hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Gözün aydın Ordu,
Gözün aydın Türkiye...
Bu seçimin kaybedeni yoktur. Ordu kazanmıştır.
Ezilenlerin gür sesi, suskun dünyanın hür sesi
Milletten başka efendi tanımayan lider,
Başbakanımız size minnettardır.
Sağ olun, var olun.
Değerli Kardeşlerim,
Bu seçimlerle birlikte Ordu'muz için yeni bir sayfa açılmıştır. Biz hemşehrilerimize söz verdik: 19 ilçenin başkanı olacağız...
Verdiğiniz güvene layık olmaya çalışacağız.
Yoksulun, Yetimin, öksüzün, kimsesizin başkanı olacağız.
Verdiğiniz büyük görev ve sorumluluğun bilinci içerisinde olacağız.

Çok çalıştığımızda, dayanışma ve birlik içinde olduğumuzda, birbirimize inandığımız ve güvendiğimizde, özellikle de, özgüven içinde, inançla hareket ettiğimizde, emin olun, bizim için hiçbir hedef ulaşılamaz olmayacaktır. Biz, dualarla yürüyen bir milletiz. Hemşehrilerimizin verdiği oylara, verdiği yetkiye kutsal bir emanet nazarıyla bakacak ve o emanete uzanan her karanlık el karşısında son derece kararlı bir duruş sergileyeceğiz.

Evet… Bulunduğumuz makamlar, hemşehrilerimizin bize tevdi ettiği; verdiği, aslında bütünüyle hemşehrilerimize ait makamlardır. Hemşehrilerimiz hizmet etmemiz için bizleri bu makamlara taşıyor. Kendimize değil, belli çevrelere, belli zümrelere değil, toplumun belli bir kısmına değil; herkese ker kesime hizmet üretmek için çalışacağız. Şunu özellikle ifade etmek isterim… Biz öyle bir kadroyuz ki, bir gün, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan dolayı, Allah’ın ve Aziz Milletin huzurunda hesaba çekileceğimizi hiç ama hiç unutmuyor, aklımızdan çıkarmıyoruz. Birinden alıp, diğerine vermek gibi bir yanlışın içinde olmayacağız. Bir tarafı yaparken, diğer tarafı bozmak gibi bir hatanın içinde asla olmayacağız.

Biz, Orduyu kalkındırma gayreti içindeyiz. Belediyemiz, sadece kendisine oy verenlerin değil, Ordunun tamamının belediyesidir. 750 bin nüfusumuzun, her bir ferdi bizim için birdir, beraberdir;

Ordu’yu büyütmekten, Ordu’yu yüceltmekten başka gaye taşımıyoruz. Tüm Orduya aynı nazarla bakıyor, Tüm Orduyu bir, beraber ve kardeş görüyor, hep birlikte geleceğe ilerliyoruz.

Sorunlarımızı çözerek, kardeşliğimizi daha da güçlendirerek, birbirimize saygı içinde, hoşgörü içinde, birbirimizin hukukuna riayet ederek geleceğe ilerlemeye devam edeceğiz.

Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görecek, farklılıklara değil, ortak değerlerimize vurgu yapacak, istikbalimizi de ortak değerlerimiz üzerinden inşa edeceğiz. Hiç kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötelenmediği, kimsenin kendisini ikinci sınıf vatandaş hissetmediği; yaşam tarzlarına saygı gösterilen, fikirlere, inançlara, milli ve manevi değerlerimize hoşgörü gösterilen bir Ordu’yu hep birlikte inşa edeceğiz.; Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

ENVER YILMAZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı
Editör: Haber Merkezi