Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti binasında yaptığı toplantıda gündeme dair konuları değerlendirdi.

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini vurgulayan Başkan Atila Şahin, Bu zor günleri geçebileceğimiz yegane sistem hep beraber olmak. Ancak bizi yönetenlerin nefret dili, bu toplumu bölme anlayışları halen devam ediyor.” dedi.

“Şiddetle kınıyoruz”

Şehitler üzerinden siyaset yapmanın ne kadar yanlış olduğunu her defasında ifade ettiklerini belirten Şahin; “Genel başkanımız, askerimize kurşunu atan herkes bizim düşmanımızdır demiştir. Böyle diyen bir genel başkana “Bay Kemal şehitler üzerinde siyaset yapma” demek ayıptır. Cenazede bir genel başkanın elini sıkmamak için elini paltondan çıkarmamak saygı sınırının çok ötesindedir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bugünleri atlatmanın yolunun samimi bir birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyoruz. Yetkilileri sağduyu olmaya çağırıyoruz. Bizim ilkelerimiz Atatürk ilkeleridir. Her zaman “Yurtta sulh cihanda sulh” diyoruz. Biz Suriye’nin iç işlerine müdahale etmemeliyiz. Ebetteki terör güçlerine karşı en güçlü mücadele verilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olamaz.” diye konuştu.

TMO açıklama yapmalı!

TMO’nun kime ne kadar fındık sattığını açıklamasını isteyen Şahin; “TMO bir açıklama yaptı ve 20.5 TL’den, 20 bin ton fındık satışı yapacağız dedi. TMO kendi sitesinde 50 tane firmanın fındık alımı için başvuruda bulunduğunu söyledi. Fakat biz bekliyoruz ve diyoruz ki, kendi sitelerinde kime ne kadar fındık satıldı, bu açıklansın. Fakat bu yapılmadı.  Akıllara şu soru geliyor; acaba satılan fındıklar yerli ve milli sanayiciye mi satıldı, yoksa dışarıdaki sermaye gruplarına mı satıldı? Bunu kimse bilmiyor çünkü kime ne kadar ve hangi fiyatla satıldığına ilişkin hiçbir bilgi yok. Dolaysıyla biz vatandaşın cebinden çıkan her kuruşun takipçisiyiz.” şeklinde konuştu.

“Herkes görevini yapmakla yükümlüdür”

Altınordu Belediyesi’ne de bir takım eleştiriler getiren Şahin, şöyle devam etti: “Altınordu Belediyesi diye bir kurum var. Altınordu Belediyesi’ni herhangi bir kurum olmanın ötesinde bir hizmet yaparken göreniniz var mı? Hepimiz bildiği bir yürüyen merdivenli üst geçit var. Yaşlılarımız bir tek buradan karşıya geçebiliyor. Yaklaşık bir aydır bu yürüyen merdivenler çalışmıyor, derhal yapılmalı.

Doktor Gündüz Çelebioğlu Caddesinde kaldırımlar var. Oradaki kaldırımlar Seyit Torun’un belediye başkanlığı zamanında yapılmış. O günden bugüne hiçbir şey yapılmamış. Bir vatandaşımız bu kaldırımların onarılması gerektiğini, takılıp düşme tehlikesi geçirdiğini ifade etti. Altınordu Belediyesine sesleniyorum yetki karmaşasından filan bahsediyorlar biz yetki karmaşası filan bilmiyoruz. Oraya gelen herkes görevini yapmakla yükümlüdür. Belediye başkanı olduysanız şikayet etme hakkınız yoktur. Altınordu Belediyesi Gülyalı Belediyesi’ni örnek alsın. Pırıl pırıl bir arkadaşımız orada mucizeler yaratıyor. Önemli olan hizmet etme konusunda irade koymaktır.” Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi