Enginyurt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, fındık üreticisinin sorunlarına yönelik Meclis Araştırması istediklerini anımsattı. Önergelerinin gündeme alınması önerisinin TBMM Genel Kurulunda AK Parti oylarıyla reddedildiğini belirten Enginyurt, "Dün TBMM'de yaşananlar beni ziyadesiyle üzdü." dedi.

Fındığın sorunlarının tartışılmasını istediklerini söyleyen Enginyurt, " Bir İtalyan firması fındığı ele geçirdi, rekabet yasına aykırı davranıyor. Maliyetler çok yüksek bu değerlendirilsin dedik. Sanki AK Parti'liler Münbiç'e girmişler gibi, sanki Türkiye-Yunanistan arasında maç olmuş da Türkiye gol atmış gibi AK Parti'li milletvekilleri büyük bir coşku ve sevinçle önergenin kabul edilmemesini alkışladılar. Buna çok üzüldüm. Bu neyin coşkusuydu. Buna evet deselerdi ne kaybedeceklerdi." diye konuştu.

Fındık fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini vurgulayan Enginyurt, " Halk perişan, köylü perişan, işsizlik diz boyu TMO acilen fındık piyasasına girmeli. Fındık fiyatı 15 lira olarak ilan edilmeli. Aksi takdirde bu millet AK Parti'ye 31 Mart'ta 'fındık operası' oynatırsa hiç şaşırmasınlar." dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi